Sivut

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Monenlaista pupua kuvissa
Muutama poika päätyi valokuvamalleiksi, sen jälkeen kun pitemmän aikaa olin ensin etsiskellyt sopivaa kuvauspaikkaa. Meillä on vähän hankala piha, eikä sopivia kuvauspaikkoja ole kuin ihan muutama. Tämä varmaan näkyykin monissa kuvissa, joissa taustat ovat samoja. Täytyisi lähteä kauemmas etsimään hyviä kuvauspaikkoja, mutta en ole kamalan innostunut pakkaamaan kaneja mukaan. Helpompi on kuvata kanilan läheisyydessä, niin uuden kuvattavan saa haettua helposti paikalle. Kuvausalusta tuottaa myös ongelmia, sillä monta vuotta palvellut ja lukuisissa kuvissa näkyvä puinen alusta lahosi syksyllä niin pahaan kuntoon, että joutui poltettavaksi. Poltettavaksi joutui uutena vuotena myös puupölkky, jonka päällä kuvasin aina poikasia. Täytyisi varmaan uusi alusta kesäksi rakennella.

Nämä tämänpäiväiset kuvat hieman epäonnistuivat, sillä pinkki alusta heijastui ikävästi kaneihin. Varsinkin Helmeri näyttää laittaneen huulipunaa ennen malliksi päätymistä. En kuitenkaan viitsinyt enää uutta alustaa lähteä hakemaan, kun kaikki oli jo muuten valmiina.

Helmeri on aikuistunut ulkonäöltään huomattavasti. Puoli vuotta se juuri hiljattain täytti, joten alkaa aikuisen mitoissa olla. Luonteeltaan se kuitenkin on vielä aika lapsellinen, eikä erityisen urosmaisesti käyttäydy. Voihan tietty kyseessä olla myös vain harvinaisen rauhallinen uroskin, aika näyttää miten on. Helmeri on nykyään oikein kiva kani. Aluksi se oli inhottavan arka ja oli sen takia vaarassa jäädä viimeiseksi hermeliiniksi tässä talossa (Lunasta kun jäi jo vähän huonot fiilikset rodusta). Onneksi luonne kuitenkin muuttui parempaan ja voin vielä jatkossakin miettiä hermeliinin/hermuristeytyksen hankkimista.

Rolle täyttää kesäkuun alussa viisi vuotta ja on yhdessä Limonan kanssa kanilan vanhimmat kanit. Ikä alkaa Rollessa jo hieman näkyäkin. Se ei ole enää yhtään niin kaunis ja kiiltävä kuin nuorempana. Muuten herra kuitenkin on oikein hyvässä kunnossa. Toista korvaansa se on jo yli vuoden pitänyt osittain lupassa, vaikka nuorena oli täysin pystykorva. Joko korvalle sattui jotakin tai sitten Rollelta löytyy jostakin kauempaa suvusta luppakorvaa, joka kuitenkin alkoi näkyä vasta vanhemmalla iällä.


 

 


Jäteistä kuvattavaksi pääsivät pojat Söpö ja Sebu. Pojat ovat kumpikin pienehköjä jättejä, painoltaan noin viisikiloisia. Komeita poikia kuitenkin kumpikin! Viikon päästä Sebusta tulee mahdollisesti isä, mikäli Jättis innostuu tekemään pesällisen pääsiäispupuja. Söpölle hankkisin mielelläni myös jälkeläisiä, mutta ainakaan vielä ei sopivaa naarasta kanilasta löydy. Hienon värinsä takia sekin tulee kuitenkin luultavasti vielä joskus myöhemmin jälkeläisiä saamaan. Viimeistään siinä vaiheessa luulisi tarvetta olevan, jos joskus pääsen tavoittelemaan haaveissa olevia mustavalkojapanilaisia jättejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)