Sivut

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kanimaiset yhdistykset


Vuodenvaihteen tuntumassa liityin jäseneksi kahteen kani-ihmisille suunnattuun yhdistykseen, eli Suomen Lemmikkikaneihin ja Suomen Kaniyhdistykseen. Kummankin yhdistyksen jäsenetuihin kuuluu neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, joiden vuoden ensimmäiset numerot kolahtivatkin postilaatikkoon lyhyellä aikavälillä. Jäsenmaksut näissä kummassakin on parinkympin luokkaa vuodessa, eli ei ollenkaan paha hinta. Aikaisemmin ei ole kuitenkaan tullut yhdistyksiin liityttyä, sillä en ole mielestäni niihin kuulumisesta varsinaisesti hyötynyt mitenkään.

Kaniyhdistykseen liityin ihan siitä syystä, että nyt kun tänä vuonna syntyy pari puhdasrotuistakin kanipoikuetta, niin saa niille sitten antaa viralliset paperit mukaan. Oletuksena on, että ovat ihan lemmikkitasoisia, mutta onpahan sitten paperit ja tatuoinnit kunnossa jos tarvetta myöhemmin ilmenee. Riippuu hieman jatkosta kauanko jäsenenä yhdistyksessä pysyn, sillä jos nämä jäävät viimeisiksi puhdasrotuisiksi poikueiksi, en näe mitään tarvetta Kaniyhdistykseen kuulua. Lähinnä yhdistys kun palvelee rotukanien omistajia ja kasvattajia. Yhdistyksen Kanimakaziini lehti on ihan laadukkaan oloinen ja sisälsi pari kiinnostavaakin juttua. Suurin osa sisällöstä oli kuitenkin näyttelytuloksia tai yhdistysasiaa, eli ei niin mielenkiintoista luettavaa. Tämä toki onkin sellainen yhdistys, johon ei lehden perässä liitytä.

Lemmikkikaneihin liityin aivan eri syystä, eli juuri sen lehden takia. Yhdistys on nimensä mukaisesti lemmikkikanien omistajalle suunnattu, eikä siihen kuulumisesta hyödy muuten kuin lehden tai halvempien näyttelymaksujen muodossa. Yhdistyksen lehti, Papanaattori, on kuitenkin todella laadukas, joten rahoilleen saa kyllä vastinetta vaikka ei näyttelyissä kävisikään. Lehdestä tosiaan paljon kehuja olin ennakkoon kuullut ja sen takia päätin itsekin Lemmikkikaneihin liittyä. Eikä tarvinnut pettyä, sillä heti ensimmäisessä numerossa oli paljon kiinnostavaa luettavaa!

Innolla jään siis odottelemaan tuleviakin numeroita kummastakin lehdestä!

1 kommentti:

  1. Tää blogi vaikuttaa tosi kivalta. Liityin lukijaks :)

    http://bunnyatmosphere.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)