Sivut

maanantai 29. helmikuuta 2016

Poikasia!


Eilen Wendy oli saanut poikasensa, joita löytyi pesästä kolme kappaletta. Kuvia niistä ei vielä hetkeen ole kuitenkaan luvassa, sillä en näin pakkasella voi niitä pesän ulkopuolella pitää. Eilen olivat sen pienen hetkisen poissa pesästä kun laskin niiden määrän, mutta jatkossa riittää että kurkkaa pesään ja kaikki kolme siellä hengissä näkee. Ihan hyvä siis että niitä vain kolme on, sillä isomman poikueen kohdalla pitäisi poikasia poiskin pesästä nostaa jotta kaikki näkisi.

Mitä noita nyt eilen äkkiä ehdin paremmin nähdä, niin yksi japsi siellä on ja kaksi muuta ilmeisesti perhoskuviollisia. Poikaset olivat siitä erikosia, että niillä oli jo vähän karvaakin pinnassa. Jos oikein katsoin, niin jokaiselle näytti olevan MM harjas tulossa. Muutaman päivän päästä näkyykin japsin kohdalla onko se mahdollisesti saanut jotain isompaa x-kirjavuuden aiheuttamaa merkkiä. Pitkäänhän olen jo toivonut japsia jolla olisi iso läsi päässä ja siniset silmät, joten jälleen elätellään toiveita sen suhteen. Perhosista on x-kirjavuutta paha mennä varmaksi sanomaan, ellei niille sitten sinistä väriä silmiin tule. Sen näkee kuitenkin vasta pitemmän ajan päästä.

Halla sen sijaan olisi huomena ollut oletettu poikimispäivä. Aika hyvin olen kuitenkin vuosien aikana oppinut tunnistamaan tiineen kanin, sillä niiden olemus ja käytös on vaan erilaista. Hallalla ei oikein mitään merkkejä ole ollut ja vähän olen epäillytkin että se tyhjä olisi. Tunnustelin Hallan vatsaa tänään tarkemmin, eikä mikään viitannut siellä olevan poikasia. Halla pääsikin vierailulle Bumban luo ja antoikin tämän heti kiltisti astua. Hallalle ei siis tällä erää ole poikasia luvassa, mutta uusi yritys kuukauden päästä.

Kovin vähäinen tämä alkuvuoden poikasmäärä nyt on. Vuosi sitten poikasia oli tähän aikaan kymmenen ja kaksi vuotta sitten kolmetoista. Mutta tuleepahan nyt ainakin tähän kolmeen kaikki huomio laitettua, joten huippukesyjä poikasia luvassa! Kuukauden päästä voi määrä vähän erilainen olla, kun poikueita saattaa syntyä kolmelle jätille (nämä vielä astutettu samana päivänä) ja Hallalle. Poikasten sosiaalistamisesta en ole huolissani, sillä ne tuntuvat ihan luonnostaan olevan hyvin ihmisrakkaita. Päivittäisiin tarkastuksiin sen sijaan tulee menemään rutkasti aikaa.

Arvauskilpailu on siis nyt päättynyt. Wendyn poikasmäärän arvasi oikein useampi osallistuja ja heidän kesken tulen palkinnon arpomaan. Otan voittajaan yhteyttä kun arvonta on suoritettu ja toki voittajan mainitsen myös seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)