Sivut

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Nuoret

Muutama päivä sitten kuvasin uutta poikaa, sekä muitakin kanilan nuoria. Hyviä kuvia ei kameraan kuitenkaan oikein tallentunut, mutta tässä nyt sentään jotain. Loppuviikosta voisi taas noita koittaa kuvailla, kun pitäisi pakkastenkin vähän lauhtua.

Uusi pupu on lähtenyt hitaasti, mutta varmasti kotiutumaan. Kasvattajallaan se on ollut tallikanina, enkä tiedä onko sitä miten paljon mahdettu käsitellä. Poika on siis hieman varautunut vielä ihmisiä kohtaan, mutta ei kuitenkaan mitenkään turhan arka ole. Uusia paikkoja poika lähtee aina innokkaasti turkimaan. Tulopäivänäänkin se lähti boksista jo sillä aikaa liikkeelle, kun hain sen häkkiä paikalle. Toistaiseksi pupu asuu sen mukana tulleessa tehdashäkissä, mutta kunhan se ensin kotiutuu kunnolla, pääsee poika muuttamaan omaan isompaan yksiöön poikien rivi-kerrostaloon.
Tuo uusi poika on kanilan nuorin asukas ja perässä tulee sitten Hilma, sekä Muru ja Domi. Domi on asustellut jo kauan yksinään ja onkin olemukseltaan hyvin aikuismainen. Se oli jo poikasena kovin pomotteleva muita poikasia kohtaan, eikä sille löytynyt sopivaa asuintoveria aikuisistakaan uroksista. Domi on siis jo pienestä pitäen ollut yksinään. Luonteeltaan ja yleiseltä olemukseltaan se muistuttaa hämmästyttävän paljon emänisäänsä Juliusta.
Hilma ja Muru jäivät tietenkin laumaan asumaan, tyttöjä kun ovat. Niillä oli pitkä lapsuus, kun Nuppu niitä kiltisti imetti vielä kauan muiden poikasten muutettua uusiin koteihin. Murun äitihän Nuppu ei edes ole, mutta kun Nessua ei kiinnostanut lastaan imettää yhtään sen pidempään kuin tarve vaatii, tuli mummo hätiin. Edelleen Hilma ja Muru ovat aika lapsekkaita, vaikka ainakaan toivottavasti eivät enää ime. Kooltaan tytöt ovat pieniä, ihan kunnon kääpiökaneja. Toivottavasti kuitenkin kasvavat ja kehittyvät vielä sen verran hyvin, että niille voi poikueita ajatella kesällä. Murulle olen miettinyt sulhaseksi uutta poikaa ja Hilman sulhanen on vielä mietinnän alla.1 kommentti:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)