Sivut

lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulunviettoa marsujen keskellä

Ei tullutkaan nyt tänä vuonna otettua eläimistä varsinaisia joulukuvia, joten hyvät joulutkin jäi blogissa toivottamatta. Täällä meni joulu hyvin, joskin lumi olisi ollut kiva lisä maisemaan. Eilenkin satoi vaan vettä koko päivän. Joulu on mennyt myös hyvin marsumaisissa merkeissä, sillä joulunviettoon saapui neljä marsupoikaa. Omat tytöt mukaan lukien paikalla on siis kuusi marsua ja ruokinta aikaan tietenkin kova uikutus. Tietenkin myös Justus kani saapui paikalle viettämään joulua kaniperheensä luo.


Kuvassa ylhäällä Viola ja Ilona, sekä Hessu. Alhaalla Elliot, sekä Eemeli ja Kasperi. Hessu ja Elliot asuvat kumpikin yksinään, joten marsunurkassa on komea neljän häkin/aitauksen rykelmä.


Aattona kaikki marsut saivat tuttuun tapaan omat herkku ateriat. Justus syö tuoretta vähän huonosti, joten se sai tyytyä vain pariin salaatin lehteen, jotka nekin se jätti syömättä.

Eilen hoitoon tuli myös kaksi kasvattia, joista tulen varmasti vielä jossakin vaiheessa laittamaan lisää juttua blogiin. Kasvattipupuja on aina hauska nähdä livenä myöhemminkin ja onkin harmi, että monista kasvateista vain muutamia olen enää vanhemmalla iällä tavannut.


Joulupaketeista löytyi muutamia kanimaisia juttuja, joten esittelen nekin. Kivoja pikkujuttuja oli söpö luppakorvapehmo, kanimuki, sekä teippitelinepupu.


Vähän isompi lahja oli sitten kanien ensiapulaukku, jota ei vielä itseltä löytynyt. Hyvähän tälläinen on kuitenkin olla olemassa.


Laukun sisällä oli kaikkea tarpeellista mm. ruiskuja, tukiruokaa, parafiiniöljyä sekä haavanhoito tarvikkeita. Painotus tosiaan oli näissä haavanhoitovälineissä, sillä niille käyttöäkin löytyy enemmän. Vielä koskaan ei ole kellään kanilla ollut kunnollista suolitukosta (lieviä vatsavaivoja vain satunnaisesti), mutta paikkauspuuhissa on saanut paljon useammin olla. Kesälläkin Tilda suutuspäissään puri Rumbaa korvaan ja onnistui osumaan isompaan suoneen. Yksien hampaanjälkien takia Rumba olikin pian kokonaan veressä ja joutui tuolloin pesullekin. Kanilan Facebook sivulla tästä kerroinkin silloin enemmän.

1 kommentti:

  1. Toi ensiapulaukku oli kyllä varmasti ihanan hyödyllinen lahja! :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)