Sivut

tiistai 29. joulukuuta 2015

Hoitopuput


Joulupäivänä hoitoon tuli kaksi pupua, jotka ovat siis omia kasvattejani. Pariskunnan on määrä majailla täällä pari viikkoa. Yritin näitä tänään kuvata, mutta ei oikein kuvat onnistuneet. Ehkä jossain vaiheessa ehdin näistä ottaa vielä parempia kuvia.

Valkoinen pupu on nimeltään Kuu ja se on leikattu poika. Kuu on peräisin Hillan maaliskuisesta poikueesta, eli on Hallan veli. Aika paljon noissa on samaa näköä, mutta Kuu on huomattavasti pienempi Hallaan verrattuna. Voisi oikein punnita molemmat joku päivä, niin näkisi paljonko painoeroa todellisuudessa on. Tuo poikuehan oli tosi jännä, sillä kaikki kolme urospoikasta olivat alusta saakka paljon naaraita pienempiä. Pesäpoikasina niitä muutamaan kertaan tukiruokinkin, mutta taitaa kuitenkin olla syy pieneen kokoon enemmän geeneissä kuin vähäisessä maidon saannissa. Väriltään Kuu on tummunut paljon siitä kun meiltä lähti. Väriksi olen sille määritellyt luonnonkeltaisen perhosen, mutta nyt menisi madagaskar otteristakin. Ainut vaan, ettei kyseisen värin pitäisi vanhempien perusteella olla mahdollinen. Mutta voihan tietenkin luonnonkeltainenkin olla varsin tumma.

Musta kani on tyttö ja nimeltään Tähti. Tähti on Nessun ja Justuksen jälkeläinen, samasta poikueesta kuin Muru ja Domi. Nyt täällä onkin siis koko poikue koolla, sillä poikueen neljäs poikanen menehtyi jo ennen luovutusikää. Tähti on kooltaan samaa luokkaa kuin sisaruksensa. Hieman vertailua tosin haittaa se, että Tähti on tavallisella Mm harjaksella varustettu, kun sen sisaruksilla taas on pörheä MM harjas.

Kaksikko kotiutui tänne nopeasti, vaikka kyllä niistä huomaa ettei tutussa ympäristössä ollakaan. Tulevat kuitenkin hakemaan ruokaa kädestä ja muutenkin aina aitauksen verkolle kärkkymään josko jotain syötävää vielä irtoaisi. Tähti näistä on kesymmän ja seurallisemman oloinen, Kuu taas vetäytyy usein hieman taaemmalle. Hauskoja kaneja kuitenkin molemmat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)