Sivut

tiistai 24. marraskuuta 2015

Zooplussan tavaroita ja vastaus haasteeseen

Laitettiin siskon kanssa yhteistä tilausta Zooplussaan. Itsellä ei oikein mitään erityistä tarvetta millekään ollut, joten pelkästään omia ostoksia en viitsinyt tilailla. Marsuille ja kaneille sopivat tavarat onkin Zooplussasta jo tullut aika täydellisesti tilattua, joten hankala tuolta on enää edes mitään uutta löytää. Lähinnä herkkuja ostoskoriin lisäilin.


Muutama vikko sitten heitin herkkurasian loput kanien puuron sekaan, kun osa herkuista alkoi olla jo yli kaksivuotta sitten hankittuja. Uusia herkkuja piti siis tilata. Kilon Vilmie pussit otin sekä kaneille, että marsuille. Tuo on kaiketi ihan päivittäiseksi ruuaksi tarkoitettua, mutta on sen verran epäterveellisen näköistä, että en itse kyllä päivittäin antaisi. Porkkananameja, kuivattua porkkanaa ja hernelastuja on meillä ennenkin ollut, joten niitä otin nytkin. Uutena juttuna kokeiluun tuli tuollaista hedelmänappula seosta. Kuivatut hedelmät olisivat kanien lemppariherkkuja, mutta syön niistä aina puolet itse, joten halvemmalla pääsee kun jättää hedelmät kokonaan ostamatta.

Marsuja varten tilasin pienen kuljetusboksin, johon saa sullottua kummatkin tytöt. Marsuilla ei ole ollut mitään kätevää kuljetusvälinettä, mihin ne olisi helppo laittaa esim. ulos viedessä. Tytöt onkin matkustaneet aina milloin missäkin vastaan tulleessa laatikossa. Kaneille otin pari uutta kuppia, sekä lelua.

Joulukalenteri ei ole omia kaneja varten, mutta laitan siitäkin kuvan kuitenkin. Justukselle tuo siis on menossa. Aika hauska kyllä tuollainen kalenteri, jos yhden tai kaksi kania (tai jyrsijää) omistaa. Itselle tuo kuitenkin olisi vähän turha, kun ei kaikille kaneille riittäisi edes yhtä luukkua.

Kaikenkarvaisten keskellä blogilta sain haasteen. Olen samaan haasteeseen jo muutamia kertoja ottanut osaa, joten vastailen vain kysymyksiin, enkä tällä(kään) kertaa laita haastetta eteenpäin.

Mihin yhteen vapaavalintaiseen kauppaan käyttäisit 1000 euron lahjakortin?
Agrimarket voisi olla ihan hyvä valinta, kun sieltä tulee paljon kaikkea kaneille ostettua. Tai sitten ostaisin koko rahalla itselleni jotain Verkkokauppa.comista.

Millainen olisi unelmatalosi?
Joku hieno kartanotyylinen maalaistalo. Tietenkin kunnon kivinavetolla ja muilla pihan koristeilla varustettuna.

Olisitko mieluummin lahjakas matemaattisissa aineissa vai kielissä?
Kielissä, koska niiden osaamisesta olisi ehkä kuitenkin enemmän hyötyä. Ainakin jos useita eri kieliä osaisi.

Onko sinulla lävistyksiä tai tatuointeja? Haluaisitko?
Korvakorut löytyy, mutta ei kuitenkaan mitään varsinaisesti lävistyksiksi luokiteltavaa. Tatuointeja ei myöskään ole, mutta joskus kyllä haluaisin.

Mikä oli ensimmäinen lemmikkisi?
Pörrö kissa oli ensimmäinen virallisesti oma lemmikkini, mutta ennen sitäkin oli kyllä jo muita eläimiä.

Mistä lemmikistä haaveilet?
Ei varmaan lemmikiksi laskettava eläin, mutta hevosen ihan ensimmäisenä ottaisin jos tarjoutuisi mahdollisuus.

Paljonko lemmikkeihisi kuluu keskimäärin rahaa kuukaudessa?
Tähän en osaa oikein vastata, sillä esim. kanien ruokaa ostan usein kerralla isompia määriä. Esim. syksyllä tuli ostettua useampi sata kiloa ruokaa ja kyllähän siihen rahaakin meni pari sataa. Pitkään aikaan ei ole kuitenkaan tarvinnutkaan mitään ostaa.

Miten perheesi, ystäväsi ja tuttusi suhtautuvat lemmikkeihisi?
Ei mitenkään erityisesti. Eihän se muille kuulukaan mitä eläimiä ja kuinka paljon jollakin on.

Miten järjestät lemmikkiesi lomahoidon?
Harvemmin sitä tulee paria päivää pitemmäksi aikaa minnekään lähdettyä ja tuollaiseksi ajaksi kyllä löytyy aina joku hoitaja.

Mitä lemmikkieläintä et itsellesi hankkisi ja miksi?
Tiettyä lajia ei taida olla, mutta rotuja kylläkin. Koirista esimerkiksi löytyy runsaasti rotuja, joita en missään nimessä haluaisi.

Millä perusteilla nimeät lemmikkisi?
Parhaimpia nimeä ovat yleensä lyhyet ja ei liian erikoiset. Paljon käytän ihan ihmistenkin nimiä.

4 kommenttia:

 1. Kivoja ostoksia! Pitäis alkaa ostamaan pupuille joululahjoja. Mä ajattelin ostaa kaneille tommoisen kalenterin tai sitten tehdä itse. Katotaan. Tietysti itse tulisi halvempaa ja ainakin tietäisi mitä herkut sisiältää. :) Tuo zooplus on kyllä kätevä! Nää on kivoja nää tämmöset ostos postaukset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookissa on vastaan tullut useampikin itse tehty kalenteri. Moni on tyhjentänyt ihan perus suklaakalenterin suklaasta ja laittanut kaninherkkuja tilalle. :)

   Poista
 2. Kiva kun vastasit haasteeseen! :> Ooh en edes tiennyt, että kaneillekin löytyy joulukalenteri! Houkuttais niin tilata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa aika uusi juttu nämä kanien/jyrsijöiden kalenterit olla, Kissoille ja koirille niitä onkin jo kauan ollut myynnissä. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)