Sivut

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Lampolan porukkaEdellisestä postauksesta pääsikin jo viikko vierähtämään, hupsista! Joulukuussa yritän olla blogin suhteen hieman aktiivisempi. Ihan joulukalenteri tahtiin ei postauksia tule, mutta suunnitteilla on paljon erikoispostauksia ja toki niitä tavallisia kuulumispostauksiakin.

Mutta asiaan. Kuvasin tänään videota myös lampolasta, jossa Sandran ja Hermionen lisäksi asuu jättipojat, sekä jossa sijaitsee pikkutyttöjen sisätilat. Lampaiden karsina odottaa vielä tyhjentämistä, joten siksi pohjamateriaali on vielä noin korkealla. Lampaiden karsina on lampolan tärkein lämmönlähde, sillä palaessaan pohjamateriaali lämmittää paremmin kuin patteri.

Jättipojat asuvat siis tuossa kaksikerroksisessa häkissä, sekä sen vieressä olevassa aitauksessa. Aitauksessa majailee Söpö, sen vieressä Sebu ja ylhäällä Wellu ja Pihvi. Kuivikkeena pojilla on normaalisti purua, mutta puru on nyt loppu ja käytössä on pelkkää heinää. Seuraavalla siivouskerralla sitten toivottavasti on puruakin taas. Pitkään aikaan ei ole kaneille purua pitänyt ostaa, mutta nyt viikonlopun siivouksissa oman tuotannon purut pääsivät lopahtamaan. Mahtoiko niitä alkujaan olla kuusi jätesäkillistä, joten hyvin kesän yli riittivät. Marsuille on kyllä tuona aikana pari pölkkypaalia haettu, kun omat purut on sen verran karkeita, etten sitä ole viitsinyt marsuilla käyttää.

Pituutta kaikilla häkeillä on vajaa pari metriä ja leveyttä metri. Isommatkin voisivat tietty olla, mutta näillä nyt on mentävä. Josko seuraavana talvena jättipojat saisi ulos asumaan. Nytkin olisin niille talviasuttavat ulkohäkit halunnut, mutta ei vaan tullut tehtyä. Sisustus häkeissä on yksinkertainen, kaikilla on jonkinnäköinen mökki ja lisäksi oksia yms. virikkeinä. Jää siis hyvin tilaa liikkua, kun ei täyteen tavaraa häkkejä tunge.


Wellu ja Pihvi ovat tosiaan eilisestä asti asuneet yhdessä. Rollen kanssa Pihvi tähän asti on ollut, mutta ruokinta on ollut hankalaa ja Rolle myös kiusaa Pihviä aina kun häkin vierssä kulkee muita uroksia. Kaneilla on tuo ikävä tapa purkaa kiukkua kaveriin, joka ei ole asiaan mitenkään osallinen. Wellu otti Pihvin hyvin vastaan ja saavat asustella yhdessä niin kauan kuin asia kummallekin on ok. Vaikka Pihvi kohta puolivuotias onkin, on poika niin hitaasti kehittynyt etten usko sen olevan sukukypsä vielä pitkään aikaan. Isä ja poikahan pari on, joten oikein hyvä pari ovat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)