Sivut

maanantai 12. lokakuuta 2015

Pienet neidit

Kuvasin eilen kaikki pikkukanit läpi, yhteensä siis 20 kania. Jättien kuvaaminen jäi jollekin muulle päivälle. Julkaisen näitä kuvia useammassa erässä, tällä kertaa vuorossa pikkukani tytöt. Samalla hieman jokaisen kanin kuulumisia.


Touhukas Toukokuu "Tilda"
Tildan kuulumiset eivät ikävä kyllä ole kovin hyviä. Se on loppukesän/syksyn aikana menettänyt huomattavasti massaa ja tällä hetkellä on hyvin luiseva. Ruokinnassa ei vikaa pitäisi olla, sillä muut lauman jäsenet ovat jopa hieman liian tukevia. Jotain Tildassa itsessään on siis vialla ja pahoin pelkään mahtaako se enää seuraavaa kevättä nähdä. Mutta seuraillaan rouvan tilannetta. Vielä ainakin liikkuu ja syö täysin normaalisti.


Valloittava Valssi "Nuppu"
Nuppu on jo hyvin toipunut poikueestaan, vaikka taitaakin edelleen Hilmaa imettää. Mitään ihmeitä ei Nupulle muuten kuulu, vaan se on oma ihana itsensä, joka on aina sylissä kun kanikoppiin istahtaa.


Ballerina "Muru"
Nyt kun ylimääräiset poikaset alkavat olla poissa kuvioista, on ollut paremmin aikaa tutustua näihin kotiin jääviin poikasiin. Muru on kiva kaninalku, muistuttaa paljon tätiään Wendyä luonteensa puolesta. Muruhan on MM harjaksinen, joten jännityksellä odotan millainen turkki sillä tulee aikuisena olemaan. Toivottavasti yhtä upea kui Wendyllä.


Winnie Wondergust "Halla"
Halla alkaa olla jo aikuisen mitoissa, onhan se ylittänyt jo puolen vuoden iän. Vastahan sitä odottelin että Hilla saa synnytettyä ja pääsen vilkaisemaan poikasia, ja nyt onkin jo täysikasvuinen yksilö kyseisestä poikueesta. Yllättävän suuri Hallasta on kasvanut, taitaa olla lauman kookkaimpia yksilöitä.


Limonade "Limona"
Kantaemo Limona täytti keväällä neljä vuotta ja sillä iällä on kanilan vanhin asukas. Vaikka kääpiölupilla eliniän odote onkin korkea, alkaa Limonassa jo näkyä vanhuuden merkkejä. Johtajan roolin se on onnistunut kuitenkin edelleen säilyttämään. Toivottavasti rouvalla on vielä runsaasti elinvuosia jäljellä.


Rauhaton Rupeltaja "Rumba"
Rumba on viettänyt jo vuoden ajan eläkeläisen elämää turvatyynyään kasvatellen. Alkuvuodesta Rumballa oli kova vauvakuume, mutta nyt rouva on jo tyytynyt kohtaloonsa. Hieno emo Rumba kyllä oli kahdelle poikueelleen, mutta jossain vaiheessa on pakko astua sivuun nuorempian tieltä.


Serpensortia "Nessu"
Nessu elelee normaalia nessun elämää. Vaikka laumaan kuuluukin sen tytär Muru, ei Nessua taida lapsenhoito enää pahemmin kiinnostaa. Taitaa olla niin, että Murun hoito on siirtynyt Nupun harteille.


Tarantellegra "Wendy"
Wendy on aivan erilainen kani kuin muut laumassa. Se selvästi tietää olevansa hyvin hieno ja istuu ison osan ajastaan kanikopin ikkunatasolla ettei turkki vaan mene pilalle. Kolojen kaivelu tai heinissä möyriminen ei ole Wendyn juttu ollenkaan.


Hollywood Hills "Hilma"
Hilmasta on kasvamassa samanlainen kipakka ja arvonsa tunteva otus, millainen sen sisko Nessukin on. Kooltaan Hilma on hyvin pieni ja voi olla että pienikokoiseksi jääkin. Ei ole Hilman isä Justuskaan koolla pilattu, joten suvussa kulkee pienikokoisuus.


Hilla
Hillan olemus on melko tynnyrimäinen nykyään ja muut saavatkin syyttää sitä ruokamäärän pienentymisestä. Laumaelämässä on runsaasti hyviä puolia, mutta harvoihin huonoihin kuuluu juuri se, että yksilökohtainen ruokinta on turhan työlästä toteuttaa.

2 kommenttia:

  1. Moi! Onko sulla kaneille instagram? :) P.S sulla on toosi söpöjä kaneja. Kuinka kymässö sun kanit on ja kuinka kylmää kanit kestää?

    VastaaPoista
  2. Instagramista pupulauma löytyy nimellä so_many_bunnies
    Lampola on aika lämmin talvisin, kunhan lampaiden kestopehku lähtee toimimaan. Siellä on pakkasasteita vain jos ulkona on tosi kylmä. Kanila taas on kylmempi, kovilla pakkasilla menee välillä -10 asteeseen. Kanit kestää kyllä hyvin kylmää, monella on kanit ihan ulkotarhassakin talvet, eivätkä kuulemani mukaan pahemmin lämpökoppeja käytä, vaikka niitä tarjolla olisikin. :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)