Sivut

maanantai 5. lokakuuta 2015

Muutto sisälle

Lauantaina siirsin kaikki loputkin ulkona majailleet kanit sisätiloihin. Pikkupojat menivät kanilaan ja jätit lampolaan. Lampolan puolesta laitan kuvia kunhan lampola on muiltakin osin tyhjennetty ja lampaat sisällä. Kanila kuitenkin on jo nyt esittelykunnossa. Mahdollisimman pian kuvaan myös lupaamani kanilan esittelyn videomuodossa.

Näissä kuvissa yleisnäkymää kanilasta. Häkkejähän on siis peräseinällä, sekä ovelta katsoen vasemmalla seinällä. Oikea seinä on varastotilaa. Vasemmalla puolelle aivan oven vieressä on myös tilaa kanien tavaroille. Lampolassa olleen ilmoitustaulun siirsin myös kanilaan, sillä lampolassa sitä ei oikein tullut enää viime talvena käytettyä, kun kaneja muuallakin asui. huomioikaa toki kaniklipsut, jotka pitävät ilmoitustaulua ylhäällä. Valkoisessa laatikostossa on kaikenlaista sälää, mm. juomapulloja, älypeli, raastin yms. Harjapakissa laatikoston päällä on kanien hoitotarvikkeet (kynsisakset, harjat yms.). Ruskean tason päällä istuskelee kanilan vähäruokaisin ja helppohoitoisin asukas. Rodultaan ilmeisesti englanninluppa. Tason alta löytyy pari laatikkoa kaninruokaa. Tason päällä olevalla hyllyllä säilytetään mm. ruokamittoja ja muita epämääräisiä kippoja ja kuppeja. Kuten kuvasta näkee, on häkeistä valunut heinää tasolle ja sitä estämän onkin tarkoitus laittaa pahvia tai jotain muuta.

Käytävän toinen puoli näkyy näissä kuvissa. Ehkä vähän epäsiistin näköinen, kun ei noita tavaroita oikein fiksusti saa järjesteltyä. Seinustalta löytyy ruokia, purua ja hyllyssä kaikkea kanitavaraa. Ovea lähimpänä on ainakin tällä hetkellä tyhjillään oleva pieni kaksikerroksinen häkki. Samainen häkki on ollut parina vuonna ulkohäkkinäkin, mutta kesällä jäi tyhjilleen ja vein sens kanilaan. Ehkä siihen joku kani joskus muuttaa.


Vasen kuva: Pienimmässä kerroshäkissä majailee vain kaksi kania. Kaapolla on käytössään kaksi alinta kerrosta ja Domilla yksi kerros. Kun poika vielä vähän kasvaa, saa se toisenkin kerroksen käyttöönsä. Nyt ylin kerros on vain varastotilana. Juliusta yritin häkissä asuttaa, mutta se ei oppinut millään käyttämään kahta kerrosta. Poika pääsi kyllä ylös, mutta ei alas.

Keskimmäinen kuva: Tämän häkin kaksi ylintä kerrosta oli viime talvena hermeliinien käytössä. Kolmikkoa ei kuitenkaan enää ole, joten muutin kerrokset erillisiksi. Ylimpänä asuu Bamse ja sen alla Oliver. Alimmassa kerroksessa on Rolle ja Pihvi ja pikkuhäkissä kolme poikasta, joiden olisi tarkoitus uusiin koteihin muuttaa. Mikäli koteja ei löydy, niin niille katsellaan sitten omat häkit jostain.

Oikea kuva: Tässä häkissä elävät ylhäältä alaspäin Julius, Bumba, Paskis ja Niilo.

Sisustukset häkeissä on vielä vähän tylsät. Viikonloppuna rakentelen hieman lisää koppeja ja muita juttuja häkkeihin. Nyt kaikissa on vain yhdet tasot/mökit. Liian täyteen ei häkkejä tosin viitsi tavaraa tunkea, niin mahtuvat kunnolla loikkimaankin.

1 kommentti:

  1. ''Viikonloppuna rakentelen hieman lisää koppeja ja muita juttuja häkkeihin'' Jaaahas.... oiskohan siitä mahdollista postausta ;)

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)