Sivut

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Facebookin kaniryhmät


Mikäli omistaa kanin/kaneja sekä Facebook tilin, kannataa ehdottomasti liittyä erilaisiin kaniaiheisiin ryhmiin, joita Facebook on pullollaan. Netin keskustelufoorumit alkavat nykyään olla jo melko kuolleita ja kaniaiheinen(kin) keskustelu on siirtynyt Facebookin puolelle. Tässä on esiteltynä muutamia kaniryhmiä, joihin itsekin kuulun. Useimmat ryhmistä ovat suljettuja, joten niitä pääsee lueskelemaan vain ryhmään liittymällä.

Kanit
Suurin ja aktiivisin kaniryhmä, jossa jäseniä on jo kolme ja puoli tuhatta. Keskusteltavaa siis riittää, mutta ikävä kyllä suuri jäsenmäärä vaikuttaa myös ryhmän ilmapiiriin. Kun joukkoon mahtuu monenlaista ihmistä, vedellään herneitäkin nenään lähes päivittäin. Ennen ryhmään liittymistä kannattaakin kerrata miten annetaan ja vastaanotetaan asiallista palautetta. Sisällöltään ryhmä on monipuolinen, löytyy sekä söpöjä kanikuvia ihasteltaviksi, kuin myös asiakeskustelua (ainakin niin kauan kuin keskustelu jälleen kerran muuttuu asiattomaksi).

Vapaata keskustelua kaniasioista
Sisällöltään samanlainen kuin yllä esitelty kanit ryhmä. Jäseniä kuitenkin vain reilu tuhat, mikä tietenkin vaikuttaa ryhmän aktiivisuuteen. Ilmapiiriltään kuitenkin huomattavasti parempi.

Kani
Samaa sarjaa kahden ylemmän ryhmän kanssa. Jäseniä vajaa tuhat, joten melko epäaktiivinen ryhmä kyseessä.

Kanien värit ja genetiikka
Yksi lempiryhmistäni, johtuen siitä että genetiikka on aina kiinnostanut. Tavalliselle kaninomistajalle ei välttämättä kuitenkaan se paras ryhmä, ellei genetiikka satu kiinnostamaan. Nimensä mukaisesti ryhmä sisältää keskustelua kanien väreistä ja värigenetiikasta.

Keskustelua kanien kasvatuksesta
Tämä ryhmä on myös erittäin kiinnostava ja asiapitoinen, jos aihe vaan kiinnostaa. Valitettavasti kuitenkin hyvin kuollut ainakin tällä hetkellä. Viimeksi keskustelua ollut syyskuun alussa. Uusien jäsenten myötä ryhmä voisi kuitenkin aktivoitua.

Myydään / ostetaan kaneja
Myydään / ostetaan kaneja (kasvattajat)
Myydään / Annetaan/ Ostetaan pupu/puputarvikkeita
Myydään/ostetaan KANIT ja tarvikkeet
Myyntiä varten löytyy useampikin palsta, joista ensimmäisenä mainittu on se jäsenmäärältään suurin ja aktiivisin. Näistä ryhmistä kannattaa katsella jos uudesta kanista haaveilee, sillä sisältävät paljon sellaisiakin ilmoituksia, mitä ei muilta netin myyntpalstoilta löydy.

Tuotantokanijengi
Tuotantokanit
Aihe herättää monessa varmasti paljon tunteita, joten jos kanien kasvattaminen ruuaksi tuntuu pahalta, ei ryhmiin missään nimessä kannata liittyä. Ja jos ryhmään liittyy eikä se omalta tunnu, ei ole millään tapaa kohteliasta kauhistella tuotantokanikasvatusta muissa ryhmissä! Vaikka itse ei tuotantokaneja kasvattaisikaan, sisältävät ryhmät valtavasti hyvää tietoa (asumukset, ruokinta, kasvatus) muillekin kaniharrastajille. Herkimmille ryhmät eivät kuitenkaan sovi, sillä sisältävät kuvia kanin matkasta lautaselle asti. Ryhmistä tuotantokanijengi on alkuperäinen ryhmä, mutta sääntömuutoksista johtuneiden erimielisyyksien vuoksi rinnalle nousi tuontantokanit ryhmä. Aika näyttää kumpi ryhmistä jää elämään.

Backyard Meat Rabbits
Englanninkielinen tuotantokaniryhmä, jossa jäsenmäärä lähentelee 30 000. Sisältää runsaasti mielenkiintoisia kuvia ja keskustelua, mutta missään nimessä herkille ei sovi. Ryhmää selailtuaan voi miettiä onko se suomalainen lihakanikasvatus sittenkään niin kamalaa, kuin joidenkin mielestä tuntuu olevan. Siitä kyllä erikoinen ryhmä, että välillä keskustelut eivät liippaa edes aiheen vierestä. Taitaa Suomen kaniryhmissä tulla äkkiä sanomista, jos laittaa kuvia lapsestaan tai lehmästään...

Belgianjätit
Ranskanlupat
Monelle rodulle on pyhitetty kokonaan oma ryhmä. Itse kuulun kuitenkin vain näihin kahteen. Ryhmissä on kuvia ja juttua juuri siitä yhdestä rodusta, joten nämä on hyviä ryhmiä tietynrotuisesta kanista haaveilevalle. Pieniä ryhmät toki ovat, joten aktiivisuuskaan ei huippuluokkaa.

Kanirescue
Ryhmästä löytyy ilmoituksia kotia etsivistä kodinvaihtajista, jotka luonnollisesti ovat yleensä aikuisia. Täältä kannattaa siis etsiä, jos aikuinen kani kiinnostaa. Lisäksi ryhmässä saa pyytää apua vaikkapa kanin ongelmakäyttäytymiseen.

Kanitaide
Hyvin pieni ja harvoin aktiivinen ryhmä, mutta ansaitsee kuitenkin huomiota muista erottuvalla ideallaan. Ryhmässä on siis tarkoitus julkaista kuvia itse tehdystä kanitaiteesta tai sitten vain ihailla muiden luomuksia.

KYYTIÄ TARVITAAN / KYYTIÄ TARJOTAAN Kaneille, jyrsijöille
Kyytejä/etsitään kyytejä kanitapahtumaan ihmisille ja eläimille
Vaikka unelmakani sijaitsisikin toisella puolen Suomea, ei toivoa kannata menettää. Ihmiset kulkevat ympäriinsä ja mahdollisesti joku voi samaa matkaa kuskata kaniakin. Näissä ryhmissä voi etsiä kyytiapua.

Näiden lisäksi Facebookissa on kymmeniä muitakin kaniryhmiä, joita kannattaa itse etsiskellä. Monet ryhmistä ovat alle sadan jäsenen miniryhmiä, eikä keskusteluakaan tällöin kamalasti synny. Mutta niinhän nekin saadaan aktivoitumaan, että liitytään mukaan ja aloitetaan keskustelu.

Mitään yhtä tiettyä huippuryhmää ei Facebookista löydy, joka olisi juuri sellainen kuin haluaisin. Täytyy siis tyytyä roikkumaan monessa eri ryhmässä. Kaikkein eniten tykkäisin ryhmästä, jossa olisi paljon jäseniä, mutta hyvä ilmapiiri. Keskustelun taas toivoisin olevan lähes pelkästään asiapitoista. Itse en erityisemmin tykkää katsella päivittäin kuvia samasta kanista eri asennoissa, vaan mieluiten luen viestejä joista voi mahdollisesti jotain uuttakin oppia. Ehkäpä tälläinenkin ryhmä vielä joskus perustetaan.

2 kommenttia:

 1. Kanit-ryhmä alkaa olemaan jo lähinnä sellaista vitsikästä viihdettä, että voi melkein napata popparit ja limpparin mukaan, kun alkaa sitä seuraamaan - luvassa aina toimintaa ;)
  Noh, on siellä onneksi vielä oikein mukaviakin juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan noita hauska lukea sivustaseuraajana. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)