Sivut

tiistai 15. syyskuuta 2015

Syksy saapuu


Syksy se sieltä saapuu, vaikka välillä vielä hieman kesäisempääkin säätä on. Kanit asustelevat vielä onnellisesti ulkona. Jättitytöt tosin sisällä vuorostaan ovat, kun en niille ulkohäkkiä ehtinyt kesällä tehdä. Kanilakopissa on myös kolme poikaa, kun noiden parin uuden pupun johdosta ulkohäkit loppuivat kesken. Kanilassa majailee Julius ja Bumba, jotka menettivät häkkinsä jättipojille, sekä tyttölaumasta vieroitettu Domi. Syyskuun ajattelin kanit vielä ulkona pitää ja sitten pääsevät loputkin sisälle. Ei ulkonakaan vielä pitkään aikaan hätää olisi, mutta märkää ja tuulista alkaa yleensä syksyisin olla. Jotkin häkeistä ovat vielä suurimmilta osin maapohjaisia, joten ne ei ainakaan mukavia ole jos monta päivää sataa putkeen. Harkinnassa vielä on, jäisikö osa jättipojista talveksikin ulos. Se tietenkin vaatisi kunnon koppeja ja uusia häkkejä, enkä tiedä onko sellaisia aikaa rakennella.

Sisätiloihin muuton jälkeen yritän vihdoinkin kuvata videolle esittelyn kanilasta. Se kun viime vuonna kokonaan jäi toteuttamatta, vaikka tarkoitus oli. Itse kun en videoista blogeissa mitenkään erityisesti tykkää (tai tarkemmin jaksan niitä vain harvoin katsella), ei niitä tule omaankaan blogiin niin innokkaasti kuvattua. Vaikka moni taitaa videoista kyllä tykätä.
Moppea ei ole aikoihin blogissa näkynyt, mutta viime viikolla muistin ottaa kameran mukaan mummulaan. Olisi ollut kiva kuvata Moppea muualla kuin talon portailla, mutta Moppehan ei kertakaikkiaan pysy paikoillaan muualla kuin päätepisteessään. Eli ihailkaa tikkaita ja rapistunutta maalia seinissä! Kuvista näkeekin, että Mopella on taas karvanvaihto. Moppe kun on siitä erikoinen, että se vaihtaa karvansa täydellisesti monta kertaa vuodessa. Kauankohan mahtaa tähän uuteen turkkiinsa tyytyä ennen kuin on taas vaihdettava?


Koska postauksessa ei varsinaista aihetta ole, niin lätkäistään tämäkin kuva mukaan sekametelisoppaan. Jättikanien punnitus on ollut aina vähän hankalaa. Keittiövaakaan ne ei mahdu ja ihmisille suunnatut vaa'at saattavat heittää monellakin kilolla eri punnituskerroilla. Facobookin tuotantokaniryhmästä taisin lukea tämän hyvän niksin punnitukseen. Eli kalavaaka ja siihen joku kanin mentävä kassi roikkumaan. Tämä Tuuri kassi (samoja kuin Ikea kassit) toimi oikein hyvin, siihen mahtuu isompikin kani. Kalavaakakin löytyi Tuurista. Sitten vaan koko komeus kattoon roikkumaan ja kanit vuorotellen kassiin.


Kannattaa käydä muuten kurkkaamassa Karvapuusti blogista löytyvä arvonta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)