Sivut

tiistai 1. syyskuuta 2015

Kidutuslaite


Tuli sorruttua ostamaan tälläinen pahemman luokan kaninkidutuslaite, tatuointipihdit. Kuuluuhan nämä joo jokaisen kasvattajan perusvarustukseen, mutta saa nyt nähdä milloin noita raaskii jonkin kanin korvaan kokeilla. Koulussakin aina inhosin kun possuille tehtiin kaikkia ikäviä juttuja. Lempikaneille en näitä ainkaan voi testailla, sillä eräät neljä kania ovat vieläkin kiukkuisia lauantaisesta näyttelyreissusta. Tatuointia antaisivat tuskin koskaan anteeksi. Mietinkin kyllä jo, että täytyisi joku muu palkata tatuoimaan ja itse voisin katsella kauempaa.

Siitäkään syystä ei vielä tatuoinnin kanssa vauhtiin päästä, että numerolaattoja on turhan vähän. Pihtien mukana sain vain yhden numerosarjan ja muutaman lisänumeron. Eli jos jollakin on ylimääräisiä laattoja Hauptnerin 5mm pihteihin, niin mielelläni ostaisin.

2 kommenttia:

 1. Löysin blogisi äsken ja ehdinkin jo kirjoittaa tuonne "kirjoittaja" sivulle pientä kommenttia, kunnes tämä tuli mieleeni. Sulla kun on selvästi useampia kaneja niin ajattelin kysyä vähän apua kolmen kanin yhdistämiseen liittyvässä ongelmassa.
  Kaksi kaniamme (Luppa ja Minni) ovat asuneet yhdessä nyt parin kuukauden ajan. Alkuun toiseen tottuminen oli hieman hankalaa, mutta tulivat kavereiksi ja mitään ongelmaa ei alun jälkeen ole ollut. No, kolmas kani oli tarkoitus tähän pieneen laumaan saada mukaan mahtumaan, mutta mikään ei mennyt suunnitellusti. Toimme kolmannen kanin häkkiin (nuori tyttö pupu) Minnin ja Lupan alueen viereen, jotta voisivat rauhassa tutustua häkin läpi toisiinsa. Minni kiinnostui uudesta tulokkaasta heti, Luppa ei ollut huomaavinaankaan. Aivan yhtäkkiä kuitenkin nämä vanhat kaverukset aloittivat keskenään kamalan tappelun niin, että karvatuppoja vain lensi. Koskaan aikasemmin eivät ole näin pahasti tapelleet eikä tuntemattoman kanin hajut ole aiemmin aiheuttaneet samanlaista reaktiota. Luppa ja Minni ovat nyt erotettuina, kun sama tappelu alkaa heti yhteen päästyään. Kolmas pupu on kokonaan eri tilassa.
  Mikä olisi paras tapa totuttaa kolme kania toisiinsa, jos kaksi jo tuntee ennestään? Kotieläinpihoilla suuriinkin laumoihin vain heitetään uusia pupuja sekaan ja kaikki tulevat toimeen, mutta no, ei näköjään meillä :d Saakohan noista kahdesta enää mitenkään kavereita, ja mikä olisi paras tapa turvallisesti laittaa yhteen ? Luppa on vuoden ikäinen leikattu uros, Minni 5kk ikäinen tyttöhermu ja uusin tulokas tosiaan ehkä kolmen kuukauden ikäinen tyttö.
  Toivottavasti ei ollut kamalan sekava viesti, ja kiitos nyt jo kamalasti, jos tähän vastailet !

  LottaEmiliah
  http://kuikutus.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä mielessä olen vähän huono vastaamaan, että itse olen pitkälti juuri heittämällä saanut uudet jäsenet laumaan. :)
   Itse lähtisin kolmen laumaa rakentamaan virittelemällä ensin asuintilat siihen malliin, että kaikilla on haju ja näköyhteys toisiinsa. Mielellään niin että pelkkä verkko/kalteri erottaisi kanit toisistaan, mutta jos tappelevat niin sitten pieni hajurako. Häkkejä voisi sitten vaihdella muutaman päivän välein, jotta hajut sekoittuvat. Siinä vaiheessa kun sietävät toisiaan, niin kaikki kolme voi päästää samaan tilaan kaikille vieraalle alueellee ja katsoa mitä tapahtuu. Nuo tytöt on vielä nuoria, joten saattaisivat toisensa helpommin hyväksyä. Uros voi olla hankalampi, mutta toki nämä ovat pitkälti kanien luonteistakin kiinni.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)