Sivut

torstai 27. elokuuta 2015

Piruilua


Heinäkuun puolessa välissä saapunut okapiru nelikko on edelleen hyvissä voimissa. Kasvanut ne ovat huimasti. Tullessaan niistä oli vaikea saada kuvia kun kamera ei niin pieniin meinannut kunnolla tarkentaa. Enää ei sitä ongelmaa ole. Nämähän ovat siitä hauskoja, että kasvavat ihan yhdessä yössä. Tullessaan pirut olivat vaihtaneet nahkansa kerran ja täällä ollessaan ovat vaihtaneet kolme kertaa lisää. Enää kaksi nahanvaihtoa, niin ovat täysikasvuisia.


Yläkuvissa tyhjiä nahkoja. Muuten ovat täysin ehjiä, mutta niskassa on pieni repeämä josta entistä suurempi otus on ryöminyt esiin. Edelleenkään en ole kyllä ymmärtänyt miten vanhan nahan sisässä on niin iso otus voinut elellä...


Kertaalleen nahkansa vaihtaneista piruista ei vielä täysin varmaksi voi sukupuolta sanoa. Tarkoituksena oli saada kolme naarasta ja yksi koiras, mutta kaksi noita kumpaakin sukupuolta on. Muuten asialla ei ole väliä, mutta koiraat eivät voi samassa terraariossa elellä. Jotenkin aika hassua ajatella, että tuollaiset ötökätkin voivat tapella.


Hauskoja eläimiä nämä okapirut ovat. Jospa joskus saisivat perheenlisäystä, niin saisi laumaa kasvatettua. Erityisen vanhoiksi nämä eivät elä, 1-2 vuotta on odotettu elinikä. Sopivat siis hyvin sellaisellekin ihmiselle, joka ei halua moniksi vuosiksi lemmikkiin sitoutua. 


Älkää muuten kauhistelko likaista kättä. Olin juuri kotiutunut takaisin aamunavetasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)