Sivut

perjantai 14. elokuuta 2015

Nupun poikaset sekä näyttelypohdintaa

Vapaapäivän kunniaksi tuli kuvattua Nupun lapset läpi. Keskiviikkona vaavit täyttivät viikon. Ihan vielä eivät niiden ole silmät auenneet, mutta tuskin tarvitsee enää kauaa odottaa. Laitoin tähän myös veikkaukset poikasten sukupuolista. Urokset ovat kaikki varmoja uroksia, mutta naaraiden kohdalla en mene sanomaan mitään varmaksi. Mukavasti on tämänvuotisten poikasten myötä tullut taas kehityttyä sukupuolten tunnistamisen suhteen. Nyt aika hyvin olen veikannut sukupuolia oikein jo alle viikonkin ikäisiltä poikasilta. Tavoitteena on osata vielä joskus määritellä vastasyntyneen sukupuoli.

X-kirjavaa poikasta yhdistelmällä haettiin, joten ensimmäiset kolme poikasta ovat ehdolla jäämään kotiin (ties vaikka pitäisi kaikkikin). Muutkin toki siinä tapauksessa jos niissä ilmenee jonkinlaisia merkkejä x-kirjavuudesta.

naaras?
uros
naaras?
naaras?
uros
uros
uros
naaras?
Elonäyttelyyn ollaan nyt varmasti menossa ja enää pitäisi vain päättää mitä kaneja mukaan lähtee. Joku ehkä voisi luulla ongelman olevan liiassa valinnanvarassa. Asia on kuitenkin ihan päinvastoin. Jättejä ei voi ottaa mukaan koska ei ole tarpeeksi suurta kuljetusboksia, pari hyvää ehdokasta on mammalomalla, todella monella on karvanvaihto kesken (ja ollut jo useamman viikon, joten eivät näyttelyyn mennessä turkkiaan saa valmiiksi)... Boksien puolesta mukaan olisi mahdollista ottaa 4-5 kania, mutta mahtaako vaan niinkään montaa sopivaa löytyä. Ainut varma mukaan lähtijä on Kaapo, joka toivottavasti ei keksi alkaa vaihtaa karvaa tai muuten teloa itseään. Ilmoittautumisaikaa on onneksi vielä viikkoa ja ihan viimetippaan aion sen jättääkin, niin näkee mitkä kanit on näyttelykunnossa.

1 kommentti:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)