Sivut

maanantai 31. elokuuta 2015

Näyttelyissä


Lauantaina oli PiNan Elonäyttely, johon ilmoitin meiltä Bamsen, Wendyn, Hallan ja Kaapon. Meidän laumalle nämä olivat ensimmäiset näyttelyt koskaan. Ihan putkeen ei päivä mennyt, sillä ilmoittautumisen kanssa oli ollut häikkää ja nelikko joutui jälki-ilmoittautumispaikoille ja ne arvosteltiin viimeisinä.

Hamsteriyhdistys järjesti samassa tapahtumassa hamstereille näyttelyt ulkomuotoluokkineen, joten hamsuja paikalla oli paljon. Kaneja myös oli mukava määrä, marsuja ja gerbiileitä muutamia kumpaakin lajia.

Ihan mukavaa näyttelyissä oli, joskaan ei sellaista kipinää syttynyt että välttämättä toista kertaa tekisi mieli näyttelyihin osallistua. Mieluummin käyttää aikansa ja rahansa muuhun, kuin siihen että istuu näyttelypaikalla koko päivän parin ruusukkeen takia. Itse kun on tullut paljon erilaisissa hevoskisoissa käytyä, niin nämä pet-näyttelyt tuntuvat myös jotenkin kovin kaaosmaisilta. Ei oikein ole perillä mitä tapahtuu milloinkin. Avustaja olleen siskoni kanssa oltaisiin myöt toivottu kaneille enemmän pöytätilaa. Pöydälle ei montaakaan boksia mahtunut ja kaneja oli sitten pitkin lattioita. Olisi helpottanut kovasti kanien huoltoa, jos ei olisi tarvinnut kyykkiä lattialla ja hyppiä boksien yli. Toki näyttelytilakaan ei erityisen iso ollut, joten kaiketi vähäinen pöytätila oli ihan järjestelykysymys. Muuten ei kyllä mitään valittamista näyttelyn järjestelyjen suhteen ollut, ei vaan ihan yleisesti nämä näyttelyt oikein meidän juttu ole.

Erityisemmin en jaksanut näyttelyihin valmistautua. Kynnet leikkasin ja tassujakin yritin vähän pestä. Keltaisiksi ne kuitenkin kaikilla jäi. Itselleni on kuitenkin tärkeämpää että elävät lajityypillistä elämää koloja kaivellen, kuin se että saavat tassuista täydet pisteet. Kynsiä en normaalisti huippulyhyiksi leikkaa, mutta koska muiden näyttelyjutuista on tullut se käsitys että monet tuomarit sellaisia vaativat, leikkelin niitä mahdollisimman lyhkäisiksi. Tämän takia muutaman kerran tuli suoneenkin osuttua. Aivan turhaan, sillä tämä tuomari ei kamalan tarkka kynsistä ollutkaan (Hallalta kun en jaksanut hirveän lyhyiksi leikata, eikä silti sanomista tullut).

Mutta jospa sitten niihin tuloksiin...

WendyWendylle pisteitä kertyi 90, mikä oli ihan odotettavissakin. Wendy on melko luiseva, mutta pullea. Lyhytkarvainen osa turkistakaan ei ihan huippukunnossa ole taas hetkeen ollut. Neiti kuitenkin nappasi tuomarin suosikki (?) ruusukkeen.

KaapoKaapolle ei palkintoja tullut, mutta pisteitä mukavat 93. Meidän kaneista Kaapolle oli kaikkein rankinta boksissa kököttäminen. Se sitten tylsyyksissään laittoi koko boksin sisällön uuteen uskoon.

HallaHalla oli päivän yllättäjä. Sitä en olisi muuten ottanut mukaan ollenkaan, mutta muitakaan näyttelykelpoisia ei ollut. Kotioloissa Halla on ihan järkyttävä käsitellä ja etukäteen pelkäsin että sitä saadaan oikein porukalla ottaa kiinni kun se pakenee tuomarin käsittelystä. Mutta kuten arvostelupaperissa lukee, Halla käyttäytyi kuin mallikansalainen. Pisteitä neidille tuli 94 ja se oli nuorten naaraiden paras sekä PPK 5.

BamseBamse sai pisteitä 93, eli saman verran kuin tyttärenpoikansa Kaapo. Bamse sai kunniamaininnan jostain, mutta meni vähän ohi mistä. Poika oli aika jännittynyt koko päivän, mutta pöydällä osasi ihan hienosti olla.

4 kommenttia:

 1. Mitä! Sinäkö se olit siellä! Enpäs ollenkaan tiennyt, kun en ole tiennyt oikeaa nimeäsi tätä blogia lukemalla :)

  Kaneja odotettiin paikalle 15, joten tulikin sitten "pari" enemmän, lähemmäs 30.
  Vähän loppui pöytätila kesken ;)

  Minä tykkään pet-näyttelyistä siksi, kun siellä näkee tuttuja ja tuntemattomiakin
  - tutustuu helposti uusiin ihmisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan hauska bongailla blogeista tuttuja ihmisiä ja kaneja näyttelyissä. Eipä tosiaan tainnut kukaan minua tunnistaa, kun melko anonyymisti tätä blogia kirjoittelen. :)

   Poista
  2. Minä jopa SAATAN tunnistaa sut jos uudelleen näen jossain! ;) Jäit mieleen kun otin siinä ilmoittautumisia vastaan ja sinä tosiaan olit se, jolla oli ilmoittautumiset menneet roskapostiin. Olisipa tullut mieleen siinä, niin olisin voinut järjestää niin, että sun kanit oltaisiin laitettu sinne ennakkojen väliin, eikä jälki-ilmoittautuneiden sekaan. Siinä on aina aamulla kamala häslinki, kun täytyy revetä sinne ja tänne ja tuonne :)

   Poista
  3. Ehti ainakin käydä päivän aikana vähän ostoksillakin, kun tiesi kanien olevan vasta viimeisinä. Joten ei nyt mitään suurta vahinkoa tapahtunut noinkaan. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)