Sivut

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kaikenlaista asiaa


Jättiksen poikueesta unohtui täysin ottaa yhteiskuva, joten näistä Nessun naperoista rivikuvan nappasin jo hyvissä ajoin. Eipähän ainakaan jää ottamatta. Reunimmaiset poikaset jää tänne kotiin. Vasemmassa reunassa on valkoinen tyttö Muru ja oikeassa reunassa musta x-kirjava poika Domi. Aiemmasta tiedosta poiketen toinen valkoisista tytöistä on vielä vapaana, eli jos pieni sinisilmä kiinnostaa, kannattaa olla yhteyksissä tännepäin.

Tänään lauma on pienentynyt kolmella kanilla, joskin kaksi niistä on pitemmän aikaa asunut muualla. Toinen jättipojista, Paisti, haettiin uuteen kotiin. Lisäksi kahden kesäkanina olleen nuoren olisi ollut tarkoitus palata kotiin, mutta ne nyt sitten haluttiinkin ostaa. Toinen näistä kahdesta pupusta on Wendyn tytär Saga, enkä sitä olisi oikein halunnut pois myydä. Tytölle kun oli kasvatussuunnitelmiakin ensivuodelle. Mutta suostuin lopulta senkin myymään. Varmasti ainakin hyvään kotiin pääsevät.

Varsinaisesti tässä ei kyllä mitään lauman pienenemistä ole tapahtunut, sillä keskiviikkona Nuppu sai kahdeksan poikasta. Nuppuhan tuossa taannoin jo yhden poikueen sai, mutta poikasia oli lopulta jäljellä enää kaksi, eikä niistä kumpikaan ollut omiin jatkosuunnitelmiini sopiva. Melko lyhyellä välillä tämän toisen poikueen teetin, mutta muuten olisi suunnitelmat menneet pahasti pilalle. Tämä poikue jää Nupun viimeiseksi ja rouva saa jatkossa hoitaa vain muita sukulaislapsia. Poikueessa on neljä mustaa, kolme madaa ja yksi isabella. Ainakin kaksi mustaa ja tuo ainoa isabella on x-kirjavia (muillekin voi vielä pienempiä merkkejä tulla näkyviin), joten poikueesta löytynee vaikka useampikin suvunjatkaja. Kaapolla olisi tarkoitus Nupun tyttölapsi tulevaisuudessa astuttaa ja saada ulos valkoisia sinisilmiä ja kauniita kirjavia.

Harkinnassa on (tai on ollut jo pitemmän aikaakin) belgianjättiuroksen hankinta. Tässä melko lähellä sopivia olisi myynnissäkin, mutta vielä ei ole mitään varmasti päätettynä. Täytynee vielä odotella löytyykö Pihville omaa kotia, jotta sitten näkee montako jättiurosta olisi talveksi kanilaan jäämässä.

Huomaakos kukaan muuten Aadassa mitään erikoista? En ole muistanut asiasta mainita, mutta Aada menetti jo joskus alkukesästä häntänsä. Varmaa tietoa hännän katoamisesta ei ole, mutta epäilen että Jättis on ajanut Aadaa pois pesältään ja vahingossa napsaissut hännän irti. Yhtenä päivänä vain huomasin, ettei töpöä enää ollut, eikä sitä mistään enää löytynytkään. Siististi häntä oli katkennut, eikä sen alkamiskohtaa meinannut edes enää löytää. Emokanit putsaavat joskus poikasiltaan hännän irti, mutta harvemmin sitä aikuisilta kaneilta enää töpöjä irtoaa. Mutta nähtävästi siis niinkin voi käydä.

Blogiin on saatu jälleen myös video, joka löytyy alta. Tarkkasilmäiset saattavat huomata videolla uusia elementtejä ruokinnassa. Pellettiruokinta on parhaillaan menossa uusiksi ja kirjoittelen aiheesta tarkemmin, kunhan kaikki tarvittava on kasassa.Mahdollisesti kuun lopussa tulee tapahtumaan jotain hyvin harvinaista. Pirkanmaan Nakertajat järjestää Elonäyttelyn, jossa voidaan jopa tulla näkemään meidän lauman pupusia. Suhtaudun eläinten näyttelyttämiseen melko kielteisesti, mutta ajatuksena on ollut kokeilla kerran, jos lähistölle pet-näyttely tulee. Tämä näyttelyhän on ihan omalla paikkakunnalla, joten tuskin lähemmäksi koskaan näyttelyä tulee. Joten jos vaan saan sikoni kaveriksi, on muutama pupu suuntaamassa kyseiseen näyttelyyn. Löytyykö blogin lukijoista ketään, joka olisi Elonäyttelyyn tulossa?

1 kommentti:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)