Sivut

perjantai 21. elokuuta 2015

Iloinen pikkumies


Eilen olikin varsin tuottelias reissu. Töihin lähtiessä heitin auton perään yhden tyhjän boksin ja kotiin palatessa autossa oli kaksi täyttä boksia, sekä yksi kiltisti penkillä ilman boksia istuva jänööni. Onneksi tästä porukasta vain yksi oli uusi tulokas, jonka lisäksi matkanvarrelta hyppäsi lomailemaan siskon marsut ja Justus.

Suoraan töistä suuntasin siskolleni, jossa vaihdoin navettovaatteet parempiin ja sieltä matka jatkui hakemaan uutta kania. Keväällä haeskelin belgianjättiurosta ja sellaisen ostinkin, mutta poikapa olikin tyttö. Nyt löytyy kuitenkin kanilasta aito poikabelgia. Ikää herralla on vasta kolme kuukautta. Keväällä poika on kuitenkin jo iso ja pääsee toimimaan yhden tai kahden belgiapoikueen isänä.

Hieman ujo poju vielä on, mutta sen verran reipas, että uskon sen kesyyntyvän nopeasti. Hirveän kivan oloinen pupu kaiken kaikkiaan, kuten bjätit yleensä ovatkin.

Väriltään poika on luonnonharmaa. Hieman siis tylsähkön värinen. Poika kantaa kuitenkin keltaista ja sinistä, joten sopivan morsiammen kanssa voi saada kivojakin värejä aikaiseksi. Olisin alunperin halunnut jonkin muun värisen, mutta poikueessa oli poikia kuitenkin vain kaksi ja kummatkin luonnonharmaita.

Paikassa josta pojan hain, oli paljon muitakin kaneja. Tosi kiva oli päästä katsomaan kaneja ja häkkiratkaisuja. Täytyisi alkaa ihan muuten vaan käydä vierailuilla muiden kaniloissa, kun tarttuu aina hyviä ideoita mukaan. Myynnissäkin olisi ollut vaikka mitä kivoja kaneja. Jos belgianaaraille olisi tarvetta, niin mukaan olisi tarttunut aivan varmasti sekä luonnonsininen, että venäläinen naaras. Tarjolla olisi ollut myös aivan ihastuttavia leijonaluppia. Eihän sitä tiedä jos myöhemmin tulee tehtyä vielä toinen reissu samaan paikkaan.

2 kommenttia:

  1. Sangen tomeran oloinen pikkumies! Luonnonharmaa on minusta melko veikeä, koska jostain syystä pidän siitä yhdellä, mutta en toisella kanilla. Esimerkiksi tällä tyypillä se on nätti, kun taas kääpiölupalla luonnonharmaa on mielestäni hieman tylsä. Onneksi tästä viimeisimmästä luppapesueestamme kotiinjäävällä lh pojalla on edes siniset silmät ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni on vähän sama. Yleisesti ottaen en luonnonharmasta kamalasti tykkää, mutta juurikin esim. belgianjäteillä se on ihan ok. Monella muulla rodulla taas ei niin kiva. :)

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)