Sivut

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Uusi kamera!


Parisen vuotta kuvauskalustona on toiminut Canon EOS 1100D ja siinä 18-55mm objektiivi. Kameraan olen ollut ihan tyytyväinen, sillä siinä määrin en kuitenkaan kuvaile että mitään huippukameraa tarvitsisin. Objektiivi on toiminut hyvin lähellä olevia kohteita kuvatessa, mutta eihän tuolla mitään vähääkään kauempana olevaa pysty kuvaamaan. Ainakaan ellei kuvaa rajaile reippaasti ja anna samalla laadun kärsiä. Pidemmälle zoomailevan objektiivin hankinta tuli siis ajankohtaiseksi, kun aloin tuohon vanhaan kyllästyä. Sopivien objektiivien hintoja selaillessa tulin kuitenkin siihen tulokseen että kannattavammaksi tulee ostaa samalla uusi kamera. Vanhassakaan ei mitään varsinaista vikaa ole, mutta jotenkin sillä ei vaan tunnu tulevan enää niin hyviä kuvia kuin ennen. Eli jotain pikkuvikaa jossakin päin kameraa on. Onhan tässä kuitenkin sen verran ahkerasti koko kesä lypsetty, että välillä voi palkkarahoja johonkin tuhlaillakin.

Tilaukseen päätyi paketti, johon kuuluu Canon EOS 1200D 18-55mm & 75-300mm objektiiveilla. Melko halpakin tämä paketti oli, verrattuna jos kaiken olisi erikseen ostanut. Vanha kamera saa pysyä varakamerana, mutta tästä lähtien kuvailen blogiin lähinnä tällä uudella kameralla. Tämän postauksen kuvat (tuota kamera kuvaa tietenkin lukuun ottamatta) onkin jo uudella kuvattuja. Vielä en tuota naapuriin asti zoomaavaa objektiivia kokeillut, mutta sillä sitten kuvia myöhemmin.

Nessun lapsia odottelin jo piakkoin maan pinnalle, mutta taitaa olla turha toivo. Niillä on pesäkuopan pohjalta avautunut reitti vielä syvemmälle kivien alle. Lapset hengailevat kyllä enimmäkseen varsinaisessa pesässä, mutta eilenkin niistä mustat ehtivät livahtaa syvemmälle ennen kuin ne tavoitin. Hyvässä tallessa ainakin ovat.Kanilassa on hieman päässyt käymään kato nuorten kanien suhteen, sillä useampi niistä on lähtenyt kesäkaneilemaan kuka minnekin. Syksyllä toivottavasti tilanne hieman kohentuu, kun nuoriso palaa kotikulmille. Kaapon ja kuvissa esiintyvä Halla ovatkin nyt ainoat kotona asuvat nuoret kanit (jos poikasia ei mukaan lasketa). Aika upea ilmestys tuo Halla. MM harjas tytöllä on, vaikkei pörröisyys mitenkään silmiin pistävää olekaan. Asia luultavasti kuitenkin vielä muuttuu ensimmäisen karvanvaihdon yhteydessä.
Hillaa tulee aika harvoin kuvattua, johtien siitä ettei se ole oikein sylikani tyyppiä. Kameran eteen usein päätyy joku niistä, jotka oikein tyrkyttävät itseään syliin. Hilla on siis Hallan äiti, vaikkei kaksikolla kamalasti yhdennäköisyyttä olekaan. Ovatpahan ainakin jepseja kumpikin, vaikka Hallalla raidat jääkin perhoskuvion alle piiloon.


Ja lopuksi vielä jättivaavi Taika, joka täyttää huomena kahdeksan viikkoa. Korvista ehkä huomaakin, ettei ainakaan hermeliiniä taustalta löydy. Voi olla että antennit tuosta vielä luppautuvatkin, sen verran isot ovat.

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Mulla on tuo sama kamera, ja pitäisi myös pitkä objektiivi hankkia. :)

  Hilla on tosi nätti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa hankkia. Saa ihan erilaisia kuvia kuin noilla perusputkilla. :)

   Poista
 2. Hui ku kivoja kuvia♥.♥ Ja Taikalla on piiiiiitkät korvat :))

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)