Sivut

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Pirullista menoa

Olen aina tykännyt kovasti kaikenlaisista ötököistä. Nuorempana on tullut pidettyä lemmikkinä matoja, hyttysenpoikasia, sudenkorennon toukkia ja onhan sitä joskus kasvatettu sammakonkudusta nuijapäitäkin (joita taas pystyi hyötykäyttämään sudenkorennonpoikasten ruokana). Kotiloita omistan edelleen ja niitä on varmaan jo kymmenen vuotta tullut pidettyäkin. Eläinkaupassa töissä ollessa olin yksi niistä harvoista, jotka ihan vapaaehtoisesti hoitivat ruokaeläimiä. Hauskinta oli purkaa juuri saapuneita ruokaeläinpaketteja ja päästä siirtelemään erilaisia matoja ja sirkkoja. Asiakkaille pyydystin sirkat aina ihan sormin, kun muut sähläsivät puolet kauemmin pinsettejen kanssa. Työharjoittelusta mukaan tarttui pieni rasiallinen jauhomatoja, joita ihan omaksi iloksi jonkun aikaa kasvattelinkin. Kävi vaan niin huonosti, että ilkeä villihiiri onnistui salaa syömään kaurahiuteleista koostuneen kasvatusalustan matoineen päivineen, kun astiaa säilytin liian lähellä lattiaa.

Sauvasirkoista olen haaveillut jo pitempään ja muutamaan otteeseen olen ollut lähellä saada niiden munia haudottavaksi. Asia on kuitenkin aina lopulta johonkin kariutunut. Faunattarista näitä erilaisia ötököitä olisi helppo ostaa, mutta eipä täällä lähellä satu kyseistä kauppaa olemaan. Viime viikolla huomasin herppi.netissä myynnissä okapirun poikasia, joilla oli postitusmahdollisuus. Toki tilaisuuteen oli heti tartuttava. Tänään postista saapui paketti, joka sisälsi neljä pikkuista okapirua.
Vielä tässä vaiheessa piruilla on kokoa vain muutamia senttejä, mutta jos vaan saan nämä isoiksi kasvatettua, tulevat ne joskus olemaan viidentoista sentin pituisia. Tässä neljän porukassa pitäisi olla kolme tyttöä ja yksi poika. Itselleni ei tosin ole vielä selvinnyt kuka on kukin. Ehkäpä se vielä joskus selviää... Hauskan oloisia otuksia ovat ja kiva päästä näiden kasvua seuraamaan.

3 kommenttia:

  1. Itsekin jokin aika sitten katselin herppinetissä samaa myynti-ilmoitusta :-D On noi kyllä mielenkiintoisia :> Kiva, että tällä kertaa vähän eksoottisemmistakin eläimistä postausta.

    VastaaPoista
  2. Itse tilasin juuri yhden kotilon, että saa muistakin 'eläimistä' kokemusta kuin kaneista. Ja kyllä ihan mielenkiintoista ottaa välillä helppohoitoisempiakin 'eläimiä'.;)

    VastaaPoista
  3. Minä vihaan ötököitä, lukuunottamatta kimalaisia :"D

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)