Sivut

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Pikku Nessut

Viikon verran ikää näillä Nessun lapsilla jo on, joten kohta voikin jo odotella silmien avautumista ja lähtöä pois pesästä. Poikasten pesä sijaitsee ulkotarhaan kaivetussa kuopassa. Alunperin olivat vielä lampolan seinän ja ison kiven väliin kiilautuneen pienemmän kiven alla, mutta koska kivi teki pesän tarkastuksen mahdottomaksi, nostin sen pesän päältä pois. Kaikki ei pesän päivittäistä tarkastusta koe tarpeelliseksi, mutta itse en kyllä halua ainakaan näin kesäaikaan, että pesän pohjalla mätänisi kuollut poikanen. Siksipä olen joka päivä kuoppaa kaivellut ja tarkastanut että ovat kaikki elossa.

Kaikki neljä poikasta ovat siis edelleen hyvissä voimissa. Toinen valkoisista ja musta x-kirjava ovat MM harjaksisia, kahdella muulla taas on perus Mm harjas. Lähes puhtaita leijonanharjaksia nämä ovat, joten ulkonäkökin tulee olemaan sen mukainen. Kooltaan jäävät luultavasti aika pieniksi, mikäli vaan kokonsa vanhemmiltaan perivät. Sukupuolia en vielä osaa ihan varmoiksi sanoa, mutta x-kirjava ainakin on varsin selvä poika. Voipi olla että muut ovat tyttöjä.

Näistä olen näin alustavasti ajatellut jättää kotiin toisen valkoisista ja x-kirjavan, muut tulevat myöhemmin myyntiin. Sillä edellytyksellä toki, että kaikki selviävät isoiksi asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)