Sivut

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Sunnuntaipölinät


Ruohikko alkaa jo lupaavasti vihertää, joten muutaman viikon päästä puput saavat toivottavasti jo nauttia luonnon antimista. Nytkin kyllä jo puputtavat ruohonkorsia vapaana ollessaan, mutta keräämään ei ruohoa vielä pysty. Kovasti puput ovat ulkoilmasta nauttineet. Harmi vaan kun sadepäiviäkin on väliin mahtunut.

Muutamia uusia ulkohäkkejä pitäisi jossakin vaiheessa jaksaa rakentaa, sillä Juliuksen ulkohäkki on vähän turhan pieni ja Bamsen häkki taas ei alunperinkään ole kanikäyttöön suunniteltu (on siis alkujaan marsujen). Kaapolla ei häkkiä ole ollenkaan ja mahdollisesti Justus poika tulee myös jossain vaiheessa kesää tänne lomailemaan. Myös viimeksi jouluna vierailleet Eemeli ja Kasperi marsut ovat tulossa ainakin vähäksi aikaa nauttimaan ulkoilusta ja tarvitsevat siihen tietenkin jonkinlaisen koko päivän ulkoiluun soveltuvan häkin.

Vähän on harmi, että kanila joutuu olemaan syksyyn asti tyhjillään kanien ollessa ulkohäkeissä. Jonkin verran tulen siellä vieroitettuja poikasia asuttamaan, mutta enimmäkseen on ilman asukkaita koko kesän. Hyvin sinne menisi vaikka liuta hoitokaneja. Taitaa vaan olla sen verran kiireinen kesä tulossa, ettei ylimääräisille kaneille ole aikaa.


Poikasten suhteen on viikonloppuna käynyt hieman katoa, kun Nellan poikue tuli luovutusikään. Neljä poikasta niistä lähti uuteen kotiin ja lisäksi vielä viimeinen Wendyn poikanen. Wendyn poikasista on enää jäljellä Saga ja Nellan poikasista Kaapo ja yksi vielä kotia etsivä poika. Sitäkin on kyllä jo kyselty, joten eiköhän sekin pian saa muuttaa uuteen kotiin. Nämä kaksi poikaa siirsin tänään Niilon luo asumaan. Vielä näin aluksi Niilo toki astuu uusia kämppiksiään, mutta uskoisin huomena menon jo rauhoittuneen. Kaapo ja Niilo saavat olla yhdessä niin kauan kun toimeen tulevat (tai kunnes jaksan Kaapolle häkin tehdä).

Edellisessä postauksessa kerroin kahdesta muita pienemmästä poikasesta Nupun poikueessa. Niistä toinen löytyi tukiruokinnasta huolimatta kuolleena muutama päivä sitten. Poikanen oli edellisenä päivänä alkanut ontua toista takajalkaansa ja oli tästä syystä tarkkailun alaisena. Luultavasti se olisi siis jouduttu jalan takia lopettamaan joka tapauksessa. Urospuolinen rääpäle on onneksi lähtenyt hyvin kuntoutumaan ja alkaa jo ihan kivasti saavuttaa sisaruksiaan.Yritän alkuviikosta kuvailla taas kaikki poikaset läpi ja Nessun poikasista ottaa ensimmäiset yksittäiskuvat. Omia poikasia on tullut kuvailtua hieman aktiivisemmin. Kahdessa ylimmässä kuvassa esiintyy Hillan tyttö Halla ja kaverikuvassa sen lisäksi Nupun tyttö Demi. Nämä ovat siis jäämässä kotiin kumpikin.


Kun vihdoinkin asian muistan, niin täytyypä teiltä lukijoilta pyytää apua tulevaan postaukseen. Blogiini löydetään todella usein kanin tiineyteen ja poikasiin liittyvillä hakusanoilla. Tämän takia olenkin kirjoittamassa postausta omista kokemuksista aiheeseen liittyen. Onko kenelläkään mielessä mitään tiineyteen/poikasiin liittyvää asiaa, josta on itse etsinyt/kaivannut tietoa? Perusasiathan löytyy monilta sivuilta, mutta esim. tiineyden merkeistä tuntuu moni kaipailevan tarkempaa tietoa.

Ja laitetaan vielä toinenkin juttu tähän loppuun. Monet varmaan tietää tämän sukupuolen tunnistusta käsittelevän postauksen. Siskoni kanssa tuo tehtiin pari vuotta sitten hänen blogiinsa ja aika paljon postausta näkee linkkailtavan milloin missäkin. Suunnitelmissa olisi kesän aikana tehdä postauksesta uusi versio, joka olisi vielä hieman kattavampi (mm. mukana myös kuvat aikuisista kaneista) ja kuvat tietty olisivat parempilaatuiset (vanhat otettu huonolla pokkarilla). Jos uudistetun postauksen suhteen on jotain ideoita tai toiveita, otetaan niitä mieluusti vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)