Sivut

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pikkupoikaset

Hillan poikasista otin nyt ensinnäiset kuvat. Huomena nämä täyttävät kaksi viikkoa, joten silmät ovat kaikilla ainakin vähän auki. Sokeus tosin ei ole näitä estänyt, vaan muutamia päiviä sitten osa poikasista oli karannut pesästä muualle nukkumaan. Silloin siis yhdelläkään ei vielä ollut silmät auki. Poikasia pesään palautellessakin yksi lähti vielä pinkomaan täyttä vauhtia toiseen päähän koppia. Eivät taida enää kovin kauaa pesässä pysyä, nyt kun näkevätkin jo.

Joidenkin poikasten välillä kokoero on ollut ihan valtava alusta asti. Pari pienintä pääsikin alussa muutaman kerran lisämaidolle. Luonnonkeltainen poikanen on edelleen porukan rääpäle ja puolet pienempi kuin isoin poikanen. En siis iihmettelisi vaikka sille vielä jotain tapahtuisi.

Sukupuolia olen jo vähän kurkkinut ja poikia vaikuttaisi suurin osa olevan. Vielä en kuitenkaan sukupuolia julkista, sillä joidenkin kohdalla ovat aika epäselviä. Tämä on pitkästä aikaa sellainen poikue, jossa voi olla sekä harjattomia, että MM tai Mm harjaksella varustettuja poikasia. MM harjas on yhdellä poikasella (tunnistatte sen kyllä kuvasta, tässä vaiheessa kun on vielä niin ruma). Muiden kohdalla sa kuitenkin vielä jännittää saavatko tukkaa vai jäävätkö kaljuiksi. Värejähän näistä löytyy kaksi keltamusta japsia, yksi luonnonkeltainen, neljä keltamustaa perhosta/viittaa ja yksi luonnonkeltainen perhonen.

Sitten seuraaviin pikkupoikasiin. Viime torstainahan Nuppu sai kuusi kaunista lasta. Olin jostain syystä merkinnyt astutuspäivän muistiin väärin, joten odottelin poikasia syntyväksi vasta viikonloppuna. Siksi en ollut sisäkoppiin vielä saanut aikaiseksi viedä pesimisheinäpaaleja. Torstaina kaneja ruokkiessa sitten huomasin ulkohäkin olevan täynnä revittyä karvaa ja arvasin Nupun synnyttäneen. Ensin kaivelin sisäkopin heinäkasat, mutta poikasia ei löytynyt. Pelästyin jo että poikaset on ulkona maan alla kolossa, mutta onneksi pesä lopulta löytyi ulkoheinäpaalin alta. Hyvin poikaset ovat maakuopassaan selvinneet, vaikka pari pakkasyötäkin on ollut. Toisaalta eihän citykaneillakaan sisätiloja käytössään ole ja hyvin tuntuvat sikiävän.

Nupun poikueessa on yksi musta, yksi isabella ja neljä madagaskaria. Ainakin kolmella madaa on x-kirjavia, joista yhdellä on isompia merkkejä ja kahdella muulla vain ihan vähän valkoista. Näiden isä on siis tuo osaomistukanini Justus. Tämä Nupun poikue on toiseksi viimeinen pienten kanien poikue tänä vuonna. Vielä Nessun poikasia odotellaan syntyväksi jossakin vaiheessa.

2 kommenttia:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)