Sivut

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Poikaspainotteisia kuulumisia

Maanantaista torstaihin olin navetossa lomittamassa, joten pieni postaustauko pääsi taas tulemaan. Vaikka lypsyjen välissä onkin vapaata, se menee lähinnä lepäillessä. Onnistuin tulemaan myös kipeäksi, mutta buranan voimalla meni pari työpäivää kuumeisenakin. Tänään oli tarkoitus siivoilla kanien häkkejä, mutta jääkön se myöhemmäksi.


Viime lauantaina Justus poika kävi kylässä Nessua tapaamassa. Edellisellä kerralla astutus ei onnistunut, mutta nyt Nessu olisi suostuvaisempi. Toivotaan siis että tyttö tuli kantavaksi. Toiveissa olisi saada ulos edes yksi valkoinen sinisilmäinen. Saa kuitenkin nähdä miten käy. Nessu on sen verran pienikokoinen, ettei kovin suurta poikuetta varmaankaan saa. Voi siis olla ettei valkoista poikasta tule. Ensi vuodelle on suunnitteilla useampi poikue joihin voi syntyä valkoisia sinisilmäisiä, joten ainakin viimeistään silloin luulisi tärppäävän.

En ole varma olenko muistanut blogissa edes mainita, mutta kuukausi sitten Hilla astutettiin Oliverilla. Eilen nämä lapsoset sitten syntyivät 29. tiineyspäivänä. Edellisenä päivänä Hilla alkoi rakennella pesää ja ilmeisesti oli ajatellut poikasetkin jo yöllä synnyttää. Pesää Hilla teki sisäkoppiin tuomani heinäpaalin taakse. Eipäilen että muita lauman jäseniä oli jäänyt paalin päälle nukkumaan ja tämän takia Hilla ei ollut halunnut vieressä synnyttää. Aamulla lypsyltä tultuani menin ruokkimaan kaneja ja siellä Hilla kovalla tohinalla repi karvaa pesään. Lukitsin muun porukan ulkohäkin puolelle ja menin itse vajaaksi tunniksi pois paikalta. Palatessani poikaset olivatkin jo syntyneet. Hillaa tuskin olisi haitannut vaikka synnytystä olisin jäänyt katselemaankin, mutta mieluummin kuitenkin annan synnytysrauhan. Poikasia syntyi yhdeksän. Yhdellä poikasista oli aika iso mustelma selässä, mutta muuten olivat hyvässä kunnossa kaikki. Nyt yön aikana mustelmainen poikanen oli kuitenkin kuollut. Eli kahdeksan poikasta on siis vielä jäljellä. Väreiltään poikaset ovat enimmäkseen keltamusta japanilaisia, joista osa viittoina/perhosina. Muutama muunkin värinen kuitenkin mahdollisesti porukassa on. Poikueesta olisi tarkoituksena pitää itse sekä uros- että naaraspoikanen, sillä ovat sopivan erisukuisia muihin kaneihini verrattuna.


Noin viikko sitten siirsin Nellan poikasineen, sekä Lunan ja Pandan kanilakoppiin asumaan. Pääsivät sis tytöt takaisin tuohon alkuperäiseen asuntoonsa. Hyvänä puolena tuossa on vielä toistaiseksi se, että poikaset eivät pääse häkin yläkertaa. Nella pääsee sinne lepäilemään, kun poikaset alkavat kyllästyttää.

Hyvin pupujen yhdistäminen onnistui, vaikka Lunan suhtautuminen poikasiin hieman jännittikin. Edelleen se kyllä esittää ettei poikasista erityisemmin tykkäisi, mutta kummasti vaan olen rouvan jo muutamaan kertaan yllättänyt nukkumasta yhdessä poikasten kanssa.Nellan poikueesta tulen pitämään itsellä (tai sijoittamaan) tämän kuvassa esiintyvän pojan. Nimeä en vielä ole miettinyt, kun tosiaan ei ole varmuutta jääkö omaan kanilaan asumaan. Hieno kaninalku tämä kyllä on.

2 kommenttia:

 1. Mitä tavoitteita sulla on tämän hetkisille poikueille? Miksi teetit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoituksena on saada joskus muutaman vuoden päästä ulkomuodoltaan ja väriltään tietyn tyyppisiä kaneja, itseäni miellyttävällä luonteella (toki muitakaan seikkoja unohtamatta). Esimerkiksi tänä vuonna syntyneistä/syntyvistä pikkukanipoikueista 4/5 tähtää siihen, että saan myöhemmin ulos valkoista sinisilmäistä.
   Tulevat jättipoikueet ovatkin sitten lähinnä tuotantoon suunnattuja.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)