Sivut

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Leeville uusi koti?


Leeville olisi mahdollisesti uusi koti hakusessa. Pakottavaa tarvetta ei ole Leevistä luopua, joten myydään vain jos täydellinen koti löytyy. Enkä ole varma myynkö edes vaikka se täydellinen koti löytyisikin. Syynä luopumiseen on se, että viihtyisi paremmin erilaisessa kodissa kuin mitä voin itse sille tarjota.

Poseidon "Leevi"
Syntynyt: 27.5.2013
Rotu: risteytys
Väri: keltamusta japanilainen
Sukupuoli: uros

i: Rolle (leijonanharjasristeytys)
e: Limona (kääpiöluppa)

Oma kasvatti

Leevi on asustellut vuodenajasta riippuen kanilassa ja ulkohäkissä. Vaatisi kuitenkin paljon enemmän seuraa ja liikuntaa, kuin mitä sille on mahdollista tarjota. Isossakin häkissä viihtyy huonosti ja tästä saa häkin rakenteet kärsiä. Leevi myydäänkin vain kotiin, jossa se saa asua sisällä vapaana, ihmisten keskellä. Mielellään ei joutuisi häkkiin edes yöksi, sillä mitä enemmän se saa olla vapaana, sitä vähemmän se tykkää olla häkissä.

Luonteeltaan Leevi on hyvin seurallinen ja aktiivinen kani. Rakastaa rapsutuksia ja huomiota, mutta sylissä ei malta istuskella. Kynsien leikkuusta ei tykkää, mutta varmoin ottein sekin onnistuu. Soveltuu hyvin ainoaksikin kaniksi, mutta toki kanikaveri on aina plussaa. Luonteensa puolesta soveltuu mainiosti ensikaniksi tai lapsiperheen lemmikiksi (ei kuitenkaan lasten leluksi).

Kanilaoloissa Leevi on kova ruikkimaan, mutta saattaa tietenkin olla että ruikinta vähenee kun muita kaneja ei ole ympärillä. Uudessa kodissa on kuitenkin hyvä varautua mahdolliseen runsaaseen ruikintaan. Leikkaaminen saattaa ruikintaa vähentää, joten sitä on hyvä harkita. Ja tietenkin jos kaverin haluaa, niin Leevi on tietenkin ensin leikkautettava. Mikäli Leeviä ei uudessa kodissa leikkauteta, olisin halukas sitä mahdollisesti vielä joskus astutukseen lainaamaan. Ennestään Leevillä on kaksi poikuetta ja se on periyttänyt hyvin mahtavaa luonnettaan.

Vessalaatikkoa Leevillä ei ole ollut, joten sen käytön opettainen jää uuden kodin vastuulle. Tekee kuitenkin tarpeensa pariin tiettyyn kohtaan, joten vessankin käyttö on luultavasti helppo opettaa.

Mahdolliset kotiehdokkaat voivat olla yhteyksissä sähköpostitse: kaniasiat@luukku.com
Kerron mielelläni pupusta lisää! Oletan toki myös saavani kuulla millainen koti kanille olisi tarjolla. Kanin kuulumisia haluan myös kuulla jatkossakin.

Mukaansa uuteen kotiin Leevi saa tuttua ruokaa, sekä lemmikkikanin paperit. Tarvittaessa heinääkin kyllä omasta varastosta irtoaa.

Kani löytyy Sastamalasta, mutta saattaa myös kulkeutua jonnekin.

1 kommentti:

  1. Voih, aivan ihana kani, mutta äidin mielestä kanipoppoomme on täynnä (juuh, yksi kani vasta.. :/) eikä meillä ole oikein tarvikkeitakaan vielä toiselle kanille. :( Sitten se kuljettaminen on vaikeaa, koska mummulassamme ei ole nytten vielä ensimmäistä eikä toista häkkiä. :(

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)