Sivut

maanantai 16. helmikuuta 2015

Vauvakuumetta ilmassa

Tänään sekä Wendyllä, että Pandalla on 28. tiineyspäivä menossa. Ihan pian pitäisi siis olla pikkupupuja syntymässä. Eniten näin talvipoikasten kohdalla jännittää se, osaako emot tehdä riittävän lämpöiset pesät pikkuisille. Panda asuu lampolan puolella, jossa lämpötila on reilusti plussan puolella. Silti lämmin pesä on toki poikasille tärkeä. Wendy taas asustaa muun tyttölauman kanssa omassa "pihatossaan", jossa lämpötila on seinän luukun takia alhaisempi. Onneksi parin päivän päästä on taas luvattu leudompaa ja toivonkin että tytöt jaksavat siihen asti pitää poikaset masussaan.


Wendyhän siis astutettiin Oliverilla, joten leijonanharjasmaisia poikasia olisi luvassa. Wendyssä itsessään on reilu 80% leijonaa. Oliverin leijonaprosentista ei ole tarkkaa tietoa, mutta veikkaisin että yli puolet taitaa pojasta leijonaa löytyä. Lisäksi kummaltakin löytyy taustalta kääpiöluppaa ja hieman muitakin rotuja. Koska Wendyllä on MM harjas ja Oliverilla Mm, saavat kaikki poikaset jonkinlaisen harjaksen.

Mahdollisia värejä yhdistelmästä on ainakin madagaskar, keltamusta japanilainen ja luonnonkeltainen. Myös yllärivärit tietty mahdollisia. Kaikkia värejä voi syntyä myös viittoina/perhosina sekä x-kirjavina.

Luonteeltaan kummatkin vanhemmat ovat todella mahtavia, joten poikasistakin pitäisi tulla seurallisia, luultavasti rauhallisemman puoleisia pörröpalloja.

Unelmapoikanen tästä yhdistelmästä olisi keltamusta japanilainen x-kirjava ss, MM harjaksella varustettuna. Sukupuolitoiveena olisi naaras, jotta poikanen voisi jäädä laumaan asumaan sukulaistensa luo. Ja sukua todellakin piisaa, sillä emälinjassa Wendy on jo kolmannen polven oma kasvatti. Loppupeleissä toki itselle jäävän poikasen määrää luonne, mutta en usko että poikueeseen sellaista poikasta syntyy, jonka luonteesta en pitäisi.

Wendyn maha ei mikään ihan valtavan suuri ole, joten pienehkä poikuetta odotan. Wendy tosin on itsekin peräisin hyvin pienestä vatsasta, josta lopulta tuli ulos seitsemän poikasta.


 

Pandan sulhasena toimii Bumba. Panda on leijona/hermeliini mix ja Bumbassa taas on puolet kääpiöluppaa, leijonaa ja ripaus tuntemattomia rotuja. Poikasissa tulee siis olemaan kaikkia kolmea yleisintä kääpiörotua. Vanhemmat ovat Mm harjaksisia, joten poikueeseen voi syntyä harjallisia ja harjattomia.

Odotettavissa olevia värejä ovat mustat ja madagaskarit. Kumpikin väri myös perhosena ja/tai otterina mahdollisia. Yllätyksiä en usko syntyvän, mutta eihän sitä koskaan voi varmaksi sanoa.

Mikäli poikaset perivät yhtään vanhempiensa luonnetta, niistä olisi tulossa kilttejä, seurallisia ja rapsutuksia rakastavia. Bumba ja Panda ovat kumpikin myös melko alistuvaisia, joten jos poikaset sen piirteen perivät, tulevat todennäköisesti hyvin porukassakin toimeen.

Touhon jälkeen jäin kaipaamaan laumaan musta otter väristä kania, joko pienellä takatukalla tai kokonaan ilman. Sellainen olisi siis unelmapoikanen ulkonäöllisesti. Toisaalta myös madagaskar otter olisi aika hieno. Tämänkin poikueen kohdalla tottakai luonne lopuksi ratkaisee kuka lähtee ja kuka jää. Tämä poikue on muuten siitä historiallinen, että se tulee olemaan ensimmäinen kasvatti-kasvatti yhdistelmästä syntynyt poikue. Viime kesänä sellainen piti jo tullakin, mutta valitettavasti silloinen Tildan poikue epäonnistui. Toivottavasti tällä kertaa on parempi onni.

Pandan vatsan koon perusteella voisi olla isompikin poikue tulossa. Tytön masu oli kuitenkin viimeksikin hyvin suuri, vaikka poikasia oli vain viisi. Saman kokoluokan poikuetta odottelen tälläkin kertaa. Mahtaakohan kumpikaan veikkaus poikasten määrästä osua oikeaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)