Sivut

perjantai 6. helmikuuta 2015

Marsujen asunto

Marsujen häkki oli koko kevään ja kesän keittiön lattialla niin, että luukku oli auki 24/7 ja marsut saivat kulkea ulos ja sisään oman mielensä mukaan. Peto on jo niin vanha vaari, ettei se marsuista välitä ja marsut ja kissa pystyivät sulassa sovussa elämään. Elokuussa kuitenkin tuli Manu, jonka mielestä marsut ovat kivoja leluja (siinä mielessä aika outoa, että kaneja se taas pelkää). Manun tulon jälkeen marsujen vapaana vipellys mahdollisuudet vähenivät, eikä häkki voinut olla enää jatkuvasti auki. Marsujen vanha häkki oli metrin pituinen, eli vähän liian pieni jatkuvaan asumiseen. Marraskuussa tilasinkin marsuille isomman, 120cm pituisen häkin.

Marsut on muutamaa erityistapausta lukuun ottamatta asuneet aina keittiössä, mutta ennen joulua otin ne omaan huoneeseeni asumaan. Kun tilaa oli enemmän käytössä, yhdistin marsujen molemmat häkit yhdeksi isoksi. Käytännössä siis vain nostin kummastakin häkistä päädyt ylös ja laitoin häkit vastakkain.


Tässä siis marsujen asunto kokonaisuudessaan, yhteensä 220cm pituutta.


Pienempää häkkiä marsut käyttävät paljon vähemmän ja sitä ei edes kovin usein tarvitse siivota. Häkin toisessa päässä on mökki ja juomakuppi.


Häkin toisessa päässä on kulmamökki ja sen päällä peti, joka on Ilonan lempipaikka. Puusillasta olen tehnyt rampin, jota pitkin tytöt voivat vaihtaa häkkiä.


Häkkien liitoskohdassa on aika iso rako, sillä häkit ovat eri levyiset. Joku marsu tuosta saattaisi karatakin, mutta näitä tyttöjä se ei onneksi kiinnosta. Raosta saa helposti annettua marsuille ruokaa tai rapsutettua niitä, joten ihan kätevähän tuo on.


Isommassa häkissä on sinisellä fleecellä päällystetty jakkara, jonka kautta marsut pääsevät rampille. Lisäksi häkissä on puusillasta tehty tunneli ja mökki. Tässä häkissä on myös juomapullo ja ruokakippo Rabbit Royalea varten.

Heinähäkki ei ainakaan toistaiseksi ole käytössä, vaan heinän heinät marsuille häkin pohjalle. Sinne marsut kuitenkin heinät heti repivät, joten aivan sama onko heinähäkkiä vai ei. Varsinainen syy heinähäkistä luopumiseen on kuitenkin se, että vei häkkirakennelman etusivusta liikaa tilaa. Nyt marsut näkevät paremmin ulos häkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)