Sivut

tiistai 20. tammikuuta 2015

Kanien hyvät ja huonot puolet (urokset)

Pakko ihan ensin mainita, että mielestäni nämä "kanien hyvät ja huonot puolet" postaukset ovat kamalan tylsää luettavaa. En ole tainnut koskaan edes lukea kokonaan yhtäkään sellaista postausta.
Kai näistä kuitenkin joku tykkää, kun lähes joka blogissa on vastaava postaus ollut? Postausideoiden puutteessa tein tälläisen itsekin. Koska kaneja on niin paljon, on postaus kaksiosainen. Ensimmäisessä vuoroon pääsevät urokset ja toisessa naaraat.

Kirjoittelin postausta useampana päivänä ja tarkoitus oli laittaa kaikista kaksi hyvää ja kaksi huonoa puolta. Ennen julkaisua huomasin, että Rollella onkin kolme hyvää ja vain yksi huono puoli. Menköön kuitenkin niin, en jaksaa enää muuttaakaan. Tarkoitus ei siis ole esittää Rollea muita parempana. :)ROLLE

+ Nallekarhumainen luonne
Luonteensa puolesta Rolle pysyy varmasti aina lempikaninani.

+ Muiden urosten yläpuolella
Rolle on omasta mielestään niin paljon muita arvokkaampi ja viisaampi, ettei ole nuoruusvuosiensa jälkeen ollut millään tapaa kiinnostunut muista uroksista. Miksi alentua tappelemaan, jos tietää muutenkin olevansa muita parempi?

+ Sosiaalisuus
Lähes jokainen Rollen kanssa tuttavuutta tehnyt on ollut ihan ihmeissään pojan sosiaalisuudesta. Aivan sama onko ihminen tuttu vai tuntematon, Rolle on aina valmis tekemään tuttavuutta.

- Kärsimättömyys
Rolle raivostuu, mikäli ei saa haluamaansa juuri sillä sekunnilla kun toivoisi. Jos esim. joku muu saa ruokansa ennen Rollea, alkaa jalan paukuttelu, kiukkuinen puhina ja heinien katkominen.


PASKIS

+ Kiltti ja rauhallinen luonne
Tästä syystä poika aikanaan jäi poikueesta kotiinkin.

+ Tavallinen kani
Ulkonäöltään Paskis on lauman ainoa "tavallinen kani". Normaali ruumiinrakenne, pystyt korvat, ei harjasta. Pitäähän joukossa aina yksi normaali olla.

- Karkaa mistä tahansa
Mitä muuta voikaan odottaa kanilta, jonka rakas harrastus on hyppiä päin ulkohäkin kattoverkkoa. Paskis hyppää yli mistä tahansa ja tunkeutuu läpi kaikista tulitikkuaskia suuremmista koloista.

- Hippaleikki
Välillä Paskis antaa ottaa itsensä ihan hyvin kiinni, mutta useimmiten sitä saa jahdata hyvän aikaa. Karkuun se ei juokse, mutta aina kun siihen hipaisee, ryntää poika metrin eteenpäin. Tätä jatkuu kunnes omat refleksit ovat nopeammat tai seinä tulee vastaan.


LEEVI

+ Erittäin sosiaalinen
Vielä hieman isäänsä Rolleakin sosiaalisempi tapaus. Leevi tosin tykkää eniten omasta perheestä, eikä ole vieraista kamalan kiinnostunut.

+ Yksi luotettavimmista kaneista
Leevin voi luottaa monissa tilanteissa. Se ei esimerkiksi harrasta piiloleikkejä, vaan sen saan aina helposti kiinni jaloittelun jälkeen.

- Häkki vihaaja
Inhoaa olla häkissä ja laittaa mielellään häkkiään palasiksi.

- Kusiruisku
Jos jostain löytyy pahempi kuseskelija, niin se on ihme. Leevi ruikkii innostuessaan ja monesti myös ihan muuten vaan. Mikä voisikaan olla parempaa ajanvietettä?


NIILO

+ Rauhallinen menijä
Niilo on perinyt selvästi emänsä rauhallisen luppaluonteen.

+ Persoonallinen ulkonäkö
Niilo on saanut paljon kommentteja hauskan ja persoonallisen ulkonäkönsä vuoksi.

- Ei välitä ihmisistä
Niilo ei ole millään tavalla arka tai vastaavaa, mutta se ei kuitenkaan ihmisistä juuri välitä. Todella harvoin se jaksaa istua rapsutettavana tai muuten seurustella ihmisten kanssa. Ennemmin se touhuaa omia juttujaan ja jättää ihmiset huomiotta.

- Sotkuinen
Papanat Niilo tekee aika hyvin samaan paikkaan, mutta muuten on aika sotkuinen otus. Heinät ja ruokakipot on aina ympäri häkkiä.


BAMSE

+ Käsiteltävyys
Arkuudestaan huolimatta Bamse ei välitä vaikka sen vääntäisi solmuun.

+ Rauhallisuus
Bamse osaa ottaa asiat rennosti ja rauhallisesti

- Valikoiva arkuus
Tästä kiitos pojan kasvattajalle, joka ei sitä ilmeisesti ole paljoakaan käsitellyt. Arkuutensa suhteen Bamse tosin on vähän valikoiva. Ruoka-aikaan ei olla yhtään arkoja, eikä myöskään silloin jos ihmisen vierestä tai sylistä on mahdollista katsella tyttökaneja.

- Heinien levittely
Muilla kaneilla heinät pysyvät edes jonkinlaisessa järjestyksessä. Bamsella heinää on kuitenkin ihan koko häkin leveydeltä.


JULIUS

+ Taskukani
Julius on ihanan pikkuinen kani. Se on myös hyvin rauhallinen käsiteltäessä ja sitä saa kääntää ja vääntää miten haluaa.

+ Mahdottoman söpö
Voiko joku väittää ettei pieni sininen pörröpallo olisi suloinen. Vielä kun se häkin luukun auetessa ryntää puskemaan hoitajan käsiä.

- Nirsous
Julius inhoaa oikeastaan kaikkea ruokaa. Antoi sille sitten mitä tahansa, se katselee siihen malliin että "syö itse ruokasi". Heinää se sentään syö, mutta välillä saa silti ihmetellä miten se pysyy ollenkaan hengissä.

- Iso ego
Pienestä koosta huolimatta Juliuksen ego on suuri ja se tykkää ärhennellä muille uroksille.


WELLU

+ Koiramainen luonne
Ranskanluppien luonnetta kuvaillaan monesti koiramaiseksi ja juuri sellainen luonne tälläkin pojalla on.

+ Ei tiedä olevansa uros
Tämä piirre ei taida olla ikuinen, mutta ainakaan vielä Wellun käytöksestä ei huomaa että se olisi uros. Se ei ruiki, eikä edes tappele muiden urosten kanssa (tämän huomasin kun se kerran siivouksen yhteydessä pääsi vahingossa Juliuksen kanssa samaan tilaan, ei minkäänlaista tappelua).

- "Sokeus"
Tämä ei nyt ole varsinaisesti kanin itsensä vika, mutta onhan se todella idioottimaisen näköistä kun Wellu istuu milloin missäkin pää huojuen. Joskus alkaa oikein epäillä näkeekö poika oikeasti yhtään mitään.

- Hömelö
"Sokeutensa" lisäksi Wellu tuntuu muutenkin olevan usein ihan omissa maailmoissaan, eikä aina oikein tajua mitä tapahtuu ja missä.


OLIVER

+ Rakastaa ihmisiä
Oliver on aina verkon takana odottamassa huomiota.

+ Touhukas pupu
Oliver harvoin vain istuu paikoillaan, vaan poika on aina liikkeessä ja tekemässä jotakin.

- Ei tykkää käsittelystä
Oliverin luonne on muuten niin täydellinen, ettei uskoisi sen olevan hyvin ärsyttävä käsiteltävä. Sitä on vaikea saada kiinni ja sylissä se rimpuilee kiitettävästi.

- Syö huonosti heinää
Aiempien kotejan ruokinnalla on tässä luultavasti iso merkitys, sillä Oliver ei oikein vieläkään syö heinää kovin hyvin.


BUMBA

+ Ystävällisyys
Bumba tykkää ihmisistä ja jaksaisi olla vaikka kuinka kauan rapsuteltavana.

+ Oppivainen
Bumba on ainut uros joka on oppinut hypimään esteitä. Poika haluaa  miellyttää ihmistä, joten se luultavasti oppisi helposti temppujakin.

- Ei pidä itsestään meteliä
Vaikka Bumba rakastaakin huomiota, se ei oikein osaa sitä itselleen vaatia ja jääkin helposti unohduksiin.

- Hidas sytytys
Bumba ei aina tajua kaikkea yhtä nopeasti kuin muut kanit. Usein se esim. odottaa ruokaansa häkin väärässä kerroksessa ja oikeaan kerrokseen päästyään se ei löydä ruokakuppia ilman avustusta.

1 kommentti:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)