Esittely

Blogia kirjoittaa vuonna -93 syntynyt eläintenhoitaja. Opiskelut olen suorittanut pieneläinpainotuksella, mutta töitä valmistumisen jälkeen olen tehnyt ainoastaan hevosten ja lypsykarjan parissa. Ratsastusta ehdin harrastaa kuutisen vuotta, mutta nyt ratsastusharrastus on ollut jo useamman vuoden tauolla. Jossakin vaiheessa olisi tarkoitus kuitenkin hankkia oma hevonen ja jatkaa taas ratsastusta.


Ensimmäiset kanit saapuivat elokuussa 2011 ja niiden myötä aloitin myös blogin kirjoittamisen. Kanien määrä on vuosien mittaa kasvanut ja nyt niitä löytyy noin kolmisenkymmentä aikuista, sekä lisäksi vaihtelevasti poikasia. Kasvatan lemmikkiristeytyksiä, tavoitteena saada aikaan ulkonäöltään ja luonteeltaan itseä miellyttäviä kaneja. Myös pari lemmikkitasoista belgianjätti ja ranskanluppa poikuetta mahtuu kasvatushistoriaan. Ranskanluppien kasvatusta olisi tarkoituksena jatkaa pienimuotoisena myös jatkossa ja uutena rotuna myös suurihopeita on tulossa kasvatukseen. Tulevaisuudessa olisi tarkoituksena hakea myös kasvattajanimeä.

Kanilauma koostuu hyvin monenlaisesta kanipersoonasta. Löytyy suurta ja pientä, luppaa ja pystykorvaa, pörröistä ja vähemmän pörröistä. Kokoonpano elää jatkuvasti, sillä poikasia syntyy ja jonkin verran kasvatuksesta poistuvia kaneja muuttaa muualle "eläkepäiville". Suurin osa kaneista on kuitenkin sellaisia, jotka saavat asua kanilassa lemmikkeinä loppu elämänsä. Täällä blogissa en jaksa pitää ajantasasista esittelyä kaneista, mutta kanilan kotisivuilta löytyy aina ajantasainen tietoa. Sivuilla on tietoa myös mm. myytävistä poikasista ja kasvatuksesta ylipäätään, eli kannattaa vilkaista jos kiinnostaa.


Marsuja laumaan on kuulunut jo lähes kymmenen vuoden ajan. Pari ensimmäistä vuotta marsuja oli vain yksi, kunnes se sai kaverin. Tämän jälkeen marsuja oli pitkään aina kaksi kerrallaan. Vuonna 2017 tapahtui kuitenkin pieni räjähdys määrässä ja kuikuttajia onkin tällä hetkellä kuusi. Tyttöporukkaan kuuluu Helmi-Pikkelssi, Elda, Hilda ja Alma. 

Pikke on joulukuussa 2015 syntynyt, turkiltaan hieman teddymäinen marsuneiti. Pikke on marsuista kaikkein kesyin, joskaan kiinni sitä ei saa ottaa tai tyttö saa hepulin. Elda on helmikuussa 2016 syntynyt rusettimarsu, joka on luonteeltaan laiska lyllerö. Sisarukset Hilda ja Alma ovat syntyneet marraskuussa 2016. Alma toimii lauman johtajana ja Hilda taas on kiltti tyttö joka tulee hyvin toimeen Piken kanssa.

Poikaporukkan kuuluu alkuvuodesta 2014 syntynyt sileäkarvainen Eemeli, sekä huhtikuussa 2017 syntynyt rusettityyppinen Lennart. Eemeli tuli tänne siskoltani, asuttuaan ensin siellä vajaa kolme vuotta elämästään. Hieman myöhemmin Eemelin häkkikaveriksi tuli vielä Lennart, joka on siskoni kasvatti. 


Lampaita laumaan kuului useiden vuosien ajan. Kesällä 2017 lampaiden pito kuitenkin loppui, kun toinen lammaskaksikosta menehtyi vanhuuttaan eikä toista voinut tietenkään yksin pitää. Lampaiden tilalle saapui joukko lintuja. Lintuporukan kokoonpano saattaa välillä elää, mutta tällä hetkellä siihen kuuluu neljä kanaa ja kukko, ankkapariskunta sekä viiriäisiä. Hautomakoneella on myös hauska leikkiä, joten tipujakin on varmasti myöhemmin tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)