maanantai 1. toukokuuta 2017

Rästiin jääneet kuulumiset


Viime viikko oli melko kiireinen, joten blogiin kirjoittelu pääsi jäämään. Aloitetaan vaikka Aadan poikasten kuulumisista. Tasan viikko tosiaan nyt on kulunut Aadan kuolemasta ja poikaset ovat siitä asti olleet ihmisten ruokittavana. Nyt kahden viikon iässä poikasista on elossa vielä viisi. Ihan hyvä saavutus kyllä, että vain kolme on viikon aikana kuollut, sillä näin nuoria orpopoikasia ei kovin helppo ole hengissä pitää. Näiden viidenkään kohdalla ei toki ole vielä ollenkaan varmaa että henkiin jäisivät, mutta ainakin pulleita ovat, toisin kuin ensimmäisinä päivinä. Aluksi poikasten ruokinta tapahtui ruiskusta. Erityisen helppoa se ei ollut, sillä ruiskusta syöminen oli poikasille tietenkin outoa. Myöhemmin käyttöön saatiin kuitenkin tuttipullo ja siitä osaavat hienosti juoda maitonsa. Toivottavasti edes joku poikasista jäisi henkiinkin.

Eilen kiireinen viikko huipentui Mikkelin reissuun, jossa menikin koko päivä. Orpolapset olivat mukana, sillä muuten niiden ruokintaväli olisi mennyt liian pitkäksi. Harva kaksiviikkoinen kanilapsi on tainnut matkustaa melkein seitsemää sataa kilometriä saman päivän aikana. Hoitomarsut matkasivat nekin omaan kotiinsa, eli omien tyttöjen lisäksi täällä on enää Eemeli. Eemelin kaveriksi tuleva poikanen palaa jossakin vaiheessa myöskin vielä porukkaan, kunhan se tulee luovutusikään ja sille keksitään jokin kyyti tänne päin. Lisäksi mukana oli vielä Daisy, joka jäi matkan varrelle uuteen kotiin. Kyllä pikkutyttöporukka onkin nyt kovin pienen tuntuinen, kun laumassa on enää seitsemän kania. Lisäähän laumaan ei kaneja ainakaan poikasten muodossa tule, sillä kaikki ovat jo eläköityneet kasvatushommista. Porukka tässä laumassa on niin tiivis, että vierastakaan kania ne tuskin tulevat joukkoon hyväksymään.

Samaan aikaan hoitomarsujen kanssa tänne tuli myös Justus, mutta koska on ollut niin paljon muitakin aiheita, ei pojasta ole vielä tullut mitään mainittua. Justushan tuli siis ihan pysyvästi ja muista kaneista poiketen se asuu sisäkanina. Päivittäin poika on päässyt ulos katsomaan muita kaneja ja jos kesä joskus tulee, se saa olla enemmänkin päivisin ulkona. Justus ulkoilee ihan vapaana ja kaikista tarjolla olevista kaneista se on ihastunut kovasti Juliukseen. Jo viikon ajan se on jaksanut piirittää Juliuksen häkkiä. Julius on siitä erikoinen uros, että muut urokset luulevat sitä jostakin syystä aina naaraaksi. Näin on tainnut Justuksenkin kohdalla käydä.


Jo alkukuusta ensimmäiset pari kania muuttivat ulkohäkkeihin, mutta huonon sään vuoksi vasta viikko sitten loputkin siirtyivät ulos. Jätit jäivät vielä sisätiloihin ja tänään kokosin jättikanitarhan. Tarhaan muutti Rontti, Sulo ja Söpö. Wellu meni ulos jo samaan aikaan pikkukanien kanssa. Tyttönelikko on vielä jonkin aikaa sisällä ja niiden lisäksi myös pikkukaniemot poikasineen ovat sisällä. Nekin kuitenkin tulevat vielä ulos muuttamaan.

Eilen aamulla oli ikävä yllätys vastassa, sillä yön aikana oli satanut ihan reilu kerros lunta haudaten kanihäkit alleen. Eipä ole ennen tarvinnut huhtikuun lopussa ruokkia kaneja lumihangen keskellä. Mikkein reissun aikana lumet olivat onneksi sulaneet jo suurimmaksi osaksi ja tänään oli jo lämmin ja kaunis sää. Kyllä kanejakin varmasti ihmetyttää mitä tapahtuu, kun jatkuvasti sataa uusi lumi maahan.


Tänään vuoden ensimmäinen poikue, eli Saaga viisikko tuli luovutusikään. Siniset tytöt lähtivätkin heti uuteen kotiin. Kesäkaneiksi tosin vain, eli syksyllä niitä tullaan taas näkemään. Aamulla ehdin koko poikueesta napata vielä kuvat ja erityisesti rivikuvan, jota ei ole vielä tullut otettua. Myös Mistyn ja Myrtin lapset pääsivät kuvattaviksi.

Saagan poikaset

n. My Remedy

u. Drag Me Down

u. Aiming High

n. Let Them Burn

n. Sweet Sensation


Mistyn poikaset

n. Ma Petite

n. Elsa Mars

Desiree Dupree

Myrtin poikaset

naaras, sininen x-kirjava

naaras, isabella

naaras, sininen otter

naaras, sinikeltainen japanilainen

uros, sininen

1 kommentti:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)