keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Alkukevään tapahtumia


Mistyn poikaset tulivat maanantaina viikon ikään ja tänään olikin sitten jo ensimmäisellä poikasella silmät avautuneet. Loppuviikosta olisi poikaset tarkoitus kuvata ensimmäistä kertaa. Saagan poikasiin verrattuna nämä ovat hyvin tyytyväisiä ja rauhallisia poikasia, joten kuvaaminen voisi näiden kanssa olla vähän helpompaa. Erityisominaisuutena ovat myös kovia pissaamaan. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että poikasia käsiteltäessä alkaa pissa suihkuta. Tähän tosin taitaa vaikuttaa sekin, että poikasten pulleudesta päätellen Misty käy niitä imettämässä enemmänkin kuin vain pari kertaa vuorokaudessa.

Alunperin poikasia syntyi viisi, mutta kolme niistä on enää menossa mukana. Viime viikolla kaksi poikasta oli kaikkein kylmimpänä yönä eksynyt pois pesästä ja eikä löytöhetkellä ollut enää mitään tehtävissä. Harmi kun näin kävi, sillä olivat muuten oikein hyvässä kunnossa.

Värien suhteen poikueessa paljastui kiva yllätys. Yksi poikasista on sinikeltainen japanilainen, mikä toki olikin odotettavissa. Tämäkin on kyllä aika hauska tapaus, sillä ainut sininen raita siltä löytyy otsasta. Kaksi muuta ovatkin sitten madagaskar otter ja sininen otter. Otteriahan en todellakaan osannut odottaa. Mistyn olen siis olettanut olevan luonnonvärinen japanilainen, mutta nähtävästi onkin japanailainen otter tai ainakin otterin kantaja. Tiedossa kyllä on mistä tämä otter tulee, paljastuihan Mistyn emänemä Hilla jo viime kesänä otter kantajaksi. Mistyn ja Hillan välissä on vielä Halla, joka myös ulkonäöllisesti oli luonnonvärinen japanilainen. Hallankin on siis pitänyt olla japanilainen otter tai kantaa otteria. Aika tyytyväinen tuohon siniseen otteriin olen, sillä juuri hiljattain mietin miten sellaisen saisin mahdollisimman vähällä vaivalla.

Alustavasti olin suunnitellut siirtää kanit ulkosalle jo tulevana viikonloppuna, mutta näyttää siltä että muutto siirtyy vielä hieman eteenpäin. Kovin hyvää säätä kun ei luvassa ole ja muutama maapohjainen häkkikin on vielä ihan jäinen pohjaltaan. Veljekset Scorpius ja Phoenix siirtyivät kuitenkin ulos jo eilen, sillä kanilassa alkoi olla kaikenlaisten poikasiin liittyvien erikoisjärjestelyjen takia inhottavan ahdasta. Pojat saivat käyttöönsä parhaat alkuperäishäkit, joissa on hyvät ja isot kopit. Näillä pojilla ei siis hätää ulkona ole vaikka hieman vettä satelisikin. Kaikki häkit eivät kuitenkaan ole yhtä hyvillä kopeilla varustettu, eivätkä siksi vielä sovellu käyttöön.

Muutaman viikon kuluttua kanikuvioihin olisi luvassa mielenkiintoinen muutos, sillä siskon Justus kani on muuttamassa pysyvästi tänne sisäkaniksi. Sisäkania ei Touhon jälkeen ole ollutkaan ja Touhokin oli sisällä vain pari kuukautta. Sisko on tosiaan muuttamassa uuteen asuntoon ja koska Justus on jo yhdessä vuokra-asunnossa onnistunut tekemään tuhoja, on parempi ettei se saa enää tilaisuutta tehdä niitä toisessakin. Justusta asuinpaikan vaihtuminen tuskin tulee suuremmin haittaamaan, kun kuitenkin tuttuun paikkaan pääsee. Kesällä Justus todennäköisesti on paljon ulkona, mutta talvellla poika on täyspäiväisesti sisällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)