torstai 30. maaliskuuta 2017

Pupurouvat

Pitkästä aikaa kameran eteen eksyi pikkutyttölauman jäseniä. Jos joku ei tunnista, niin Nuppu ja Nessuhan kuvissa siis esiintyvät. Kahdeksan laumaan kuuluvaa tyttöä elävät pitkälti omassa pihatossaan, ja vähän laiskasti niitä tulee sen ulkopuolelle kujetuttua kuvattavaksi. Asumuksessa on tilaa sen verran hyvin, että tytöt eivät oikein edes kaipaa retkiä muualle. Kun niille mm. siivousten yhteydessä tulee tarjottua mahdollisuutta lähteä lampolan puolelle paikkoja tutkimaan, ne kiertävät pienen lenkin ja palaavat takaisin omaan tarhaan. Ulkona aitauksessa tai vapaana juoksentelu kiinnostaa aivan yhtä vähän, heti oltaisiin jo palaamassa takaisin omaan asuntoon. Ilmeisesti ovat siis ihan tyytyväisiä pihattoonsa.

Tytöistä huomaa että talvella on tullut syötyä hyvin. Vatsan ympärys on siis päässyt kasvamaan, joten kevään ja kesän mittaa olisi laihdutuskuuri luvassa. Mikäli Daisy ei tuosta vielä innostu ylläripoikuetta pyöräyttämään, ei laumaan ole tällä vuodelle poikasia syntymässä. Pelletit saa siis jätettyä koko kesäksi pois ruokavaliosta, kun niitä ei imettävien/kasvavien takia tarvitse tarjota. Eiköhän syksyllä ole taas jo hoikempaa väkeä.

Daisyn kohdalla tosiaan luovuin poikashaaveista, sillä puoleentoista kuukauden ajan treffit olivat pelkkää kiukuttelua ja murinaa. Samaa sukua kun on kanilassa useampi, niin ei ole mikään kamala juttu jättää Daisyä pois kasvatuksesta. Kun ensikuun aikana varmistuu ettei tyttönen todellakaan ole tiineeksi huomaamatta onnistunut tulemaan, olisi sille tarkoitus etsiä kivaa kotia muualta. Sen jälkeen laumaan jää seitsemän tyttöä. Näistä ei enää kenellekään ole poikasia suunnitelmissa, alkaahan osalla olla ikääkin jo enemmän. Lauma ei muullakaan tavoin luultavasti enää kasvamaan tule, sillä ovat niin tiivis porukka etteivät vieraita kaneja oikein mukaan hyväksy. Muutaman vuoden päästä ovat siis kunnon mummolauma.

Pitihän sitä tietenkin päästä kuvaamaan myös Saagan pikkuisia, jotka pääsivät ensimmäistä kertaa tutkailemaan ulkoilmaa. Ei uusikaan ympäristö poikasia juuri pelottanut, mutta ainakin hieman rauhallisemmin osasivat olla paikoillaan kuin viime kuvauskerralla.

n. Let Them Burn "Bianca"
n. Sweet Sensation


u. Drag Me Down
n. My Remedy
u. Aiming High

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)