tiistai 21. helmikuuta 2017

Vuoden ensimmäiset!Eilen syntyi vuoden ensimmäinen poikue, yhteensä viisi vaavia. Mistyllehän nämä siis tietenkin syntyivät. Hieman jännitti etukäteen miten Myrtti antaa siskolleen synnytysrauhan, kun on melko dominoiva persoona. Ilmeisesti kaikki oli kuitenkin ongelmitta mennyt. Kovin paljoa ennen kanilavierailuani poikaset tuskin olivat syntyneet ja pesää tarkastaessa Misty tuli niitä vielä puhdistelemaankin. Vähän ahtaaseen paikkaan tyttö oli poikaset omalta kannaltaan tehnyt, itse saan ne kyllä hyvin tarkastettua nostamalla päällä olevan hökötyksen pois. Etukäteen osasinkin jo odottaa että Misty on emo-ominaisuuksiiltaan toivotun kaltainen, eli luottavainen ihmistä kohtaan ja hoitanut poikaset ongelmitta maailmaan. Mitä nyt tässä vaiheessa uskaltaa arvailla, niin kolme poikasista näyttäisi olevan sinisiä/luonnonsinisiä, yksi musta/luonnonharmaa ja yksi isabella/madagaskar. Osalle poikasista on MM harjas tulossa, mikä hankaloittaa tässä vaiheessa värien tunnistamista. Värityksiin olen ihan tyytyväinen, vielä kun menisi myös sukupuolet ja luonteet nappiin. Vähän ikävästi tässä on taas pakkasen kiristymistä luvassa, mutta eiköhän poikaset pysy lämpiminä kunhan vain eivät pesän ulkopuolelle lähde seikkailemaan. Tämä muuten taitaa olla ensimmäinen talvipoikue, joka on syntynyt jo 30. tiineyspäivä. Poikkeuksetta kanit on talvisin synnyttäneet vasta 31. päivä tai myöhemmin, kun kesällä monesti synnytys on tapahtunut jo 29. tiineyspäiväkin. Lämpötilalla saattaisi siis jonkinlainen vaikutus olla tiineysaikaan.

Seuraavaksi jäädäänkin odottelemaan Saagan poikuetta, jonka pitäisi syntyä viimeistään viikonloppuna. En oikein osaa vieläkään sanoa onko se tiine vai ei, mutta ainakin kaivelua se näyttää häkissä runsaasti harrastaneen. Tätä poikuetta odottelen innolla, sillä ulos on mahdollista saada hyvin persoonallisen näköisiä yksilöitä. Saaga tuo myös oman panoksensa matkalla kohti haluttua rakennetta.

Vuosi sitten pidin blogissa arvauskilpailun tulevien poikasten määrän suhteen ja sama oli taas mielessä. Näiden poikueiden kohdalla kilpailu on kuitenki jo hieman liian myöhäinen, Saagankin poikue kuitenkin jo melko pian syntyy. Mutta onhan tässä vielä kevään mittaa poikasia syntymässä, eli silloin sitten kilpailu pystyyn.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)