keskiviikko 3. elokuuta 2016

Rääsyn paluu kotiin


Joitain viikkoja sitten kerroin Sulosta ja Hugosta, kahdesta jättipojasta jotka ovat siskoni luona kesän vietossa. Hugo eli Rääsy on nyt kuitenkin palannut kotiin ja oikeastaan on ollutkin täällä jo puolitoista viikkoa. Alunperinkin oli tarkoituksena että Rääsy jo aiemmin kotiin palaisi. Lähinnä se lähti hetkeksi muualle kasvamaan, kun uroksena ei voinut tyttöjenkään sekaan jäädä. Vaikka tuskin tuo sukukypsä vielä aikoihin onkaan, eli sen puolesta voisi edelleen tyttölaumassa asua. Siskolle on myös helpompaa kun on yksi tuholainen vähemmän, kaniporukka kun on siellä innostunut syömään kaiken mahdollisen vastaan tulevan.

Rääsy olisi ollut julmaa laittaa yllättäen yksin asumaan kun kavereihin kuitenkin on tottunut. Siksipä se pääsikin Bumban kaveriksi. Bumba on todella seurallinen kani, joten sekin on varmasti mielissään kun saa jonkin aikaa asustella häkkikaverin kanssa. Rääsy on alistuvaisen oloinen luonteeltaan, joten saattaa olla että tulevat pitempäänkin toimeen keskenään.

Yhteiskuvissa näkee hyvin kuinka pieni Rääsy on. Bumba painaa n. 1,5 kg ja vaikka Rääsy hieman korkeampi rakenteeltaan onkin, ei sillä painoa luultavasti paljoakaan enempää ole. Ollakseen neljän kuukauden ikäinen belgianjätti, on Rääsy siis aivan nimensä veroinen. Jätiksi sitä tuskin voi aikuisenakaan kutsua, mutta ehkäpä se onkin aivan uutta rotua nimeltä belgiankani.


Aihetta sivuten lyön tähän samaan postaukseen vielä kuvia myytävistä pojista (ja taitaa wellukin yhdesä kuvassa istuskella). Yleensä on aina tullut keksittyä nimet kotona pitempään asuneille myyntipoikasille, mutta tämä porukka on pysynyt nimettöminä. Toisaalta ihan hyvä, sillä koska en halua hyviä nimiä käyttää väliaikaisilla asukeilla, on nimet olleet usein aika kamalia. Toinen valkoisista pojista on lähiaikoina lähdössä uuteen kotiin, jonka jälkeen erotankin kaikki poikaset sujuvasti toisistaan (valkoisissa kun ei muuta eroa tunnu olevan kuin tatuoinnit). Ehkä niille alkaa sen myötä nimetkin muotoutua.


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia jälleen kerran <3 Mulla olisi muutama kysymys kanin tiineyteen liittyen. Harkinnassa olisi se, että astuttaisimme kani tyttömme, mutta ikä mietityttää.. Mikä ikä on omasta mielestäsi se maximi/minkä ikäinen on ollut vanhin ensisynnyttäjä kanilassasi? Oma pupu tällähetkellä sen 1v10kk ikäinen, eikä ole koskaan saanut poikasia, joten asia mietityttää.. Olisi kiva kuulla sun mielipidettä, vaikka sähköpostiin: elainkopla@gmail.com

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)