tiistai 10. toukokuuta 2016

Kotiloiden paluu


Blogissa ei olekaan vilahtanut pitkään aikaan kotiloita, johtuen siitä että viimeisten kotiloiden kuolemasta taitaa olla jo yli vuosi aikaa. Postitusilmojen alkaessa kotiloita on taas putkahdellut myyntiin ja niitä on tullut taas muutamia ostettua. Tänään ensimmäiset tulokkaat saapuivat ja lisää pitäisi lähiaikoina tulla. Aluksi keskityn vaan kasvattamaan nämä isoiksi, mutta myöhemmin saattaa myös kasvatus jatkua kotiloiden osalta.

Tänään saapuneet poikaset ovat lajiltaan white jadeja, eli jalaltaan albiinoja akaattikotiloita. Olen kyllä omistanut useampaakin valkojalkaista kotilolajia, mutta lajiltaan juuri white jadeja on tainnut olla vain yksi ja siitäkin on jo useampi vuosi aikaa. En ole enää pitkään aikaan aktiivisesti seuraillut kotilomaailman juttuja, mutta joskus aikoja sitten jadejen sanottiin olevan harmittavan pienksi jääviä ja lyhytikäisiä. Toivottavasti tilenne olisi nykyään parempi ja näistä olisi iloa pitkään.

Kavereiksi näille on tulossa näillä näkymin kolme tavallista akaattia, sekä kaksi risteytyskotiloa. Vielä kun jostakin löytyisi suosikkilajini, keltakuorinen rodatzi, niin olisin porukkaan tyytyväinen. Kovasti on kotiloiden suosio laskenut siitä kun niitä viitisen vuotta sitten kaikkein aktiivisimmin harrastin. Silloin harvinaistenkin lajien kasvattajia tursusi ovista ja ikkunoista, kun nykyään ei välttämättä kovin helpolla löydä edes tavallisia akaattikotiloita myynnissä. Aika erikoinen ilmiö tämä, vaikea kuvitella että vaikka kanien suosia romahtaisi yllättäen täysin.

Kotilot asuvat vauva-aikansa pitkään vailla järkevää tarkoitusta olleessa boksissa, joka on ehtinyt toimia sekä hiirenpyydyksenä (huonolla menestyksellä tosin) että marsujen kuljetuslaatikkona ulos. Mutta nyt on silläkin boksilla kunnollista käyttöä.

2 kommenttia:

  1. Tampereelta löytyis pikkurodatzeja ylimääräsenä pari.. ;)!

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)