lauantai 13. helmikuuta 2016

Helmeri-possu


En ole tainnutkaan blogissa vielä mainita tämän uusimman vahvistuksen nimeä? Helmeri pojastahan siis tuli. Itse en mitään sopivaa nimeä keksinyt, joten otin siskon ehdottaman Helmerin käyttöön. Vähän nimi aluksi kyllä mietitytti, sillä siitä tulee heti mieleen Helmeri niminen possu lastenohjelmasta (Maikki ja pelottava Pontso), jota lapsena tykkäsin katsella. En koskaan kyseisestä possusta tykännyt, mutta eiköhän nimi kuitenkin kanilla mene.

Ensimmäiset viikot arkailtuaan poika rohkaistui ja nyt on ihan yhtä kesy kuin muutkin pojat. Luonteen muutokseen saattoi vaikuttaa myös muutto tehdashäkistä omaan yksiöön poikien rakennelmaan. Yllättävän suuri vaikutus nimittäin silläkin on, miten kanit kerrostaloon asettelee. Helposti tulisi mieleen laittaa arempi yksilö alakerroksiin, joilloin se olisi helposti pyydystettävissä tarpeen tullen. Yläkerros on kuitenkin aremmalle kanille yleensä parempi vaihtoehto, sillä ihmisen kasvojen tasolla ollessaan sitä ei pelotakaan niin paljoa. Bamsestakin on tullut ihan huippukesy, kun se on tuonne aivan ylös päässyt asumaan.

Tykkään Helmeristä todella paljon, niin luonteen kuin ulkönäönkin puolesta. En tiedä miksi, mutta hermu-leijona mixit ovat ihan yleensäkin sellaisia mitkä omaa silmää kovasti miellyttävät. Helmerissä on myös ehkä pieni hitunen kääpiöjäniksen näköä, mitkä ovat myös varsin kauniita kaneja. Väriltäänhän Helmeri on myös suosikkeihini kuuluva musta otter.


Lähipäivinä pitäisi tehdä varmistusastutukset Wendylle ja Hallalle. Mikäli vaikuttaa siltä että kantavina olisivat, on poikasia odotettavissa helmi-maaliskuun vaihteelle. Muutama päivä noilla pitäisi eroa olla poikasten odotetuilla syntymäpäivillä. Kuun lopussa aloittelen myös jättejä astuttamaan, eli niillekin on sitten myöhemmin poikasia luvassa. Toisaalta olisi kyllä kiva niille poikueita vasta kesälle saada, mutta menee helpommaksi kun poikaset on alta pois ennen ulkoilukauden alkamista. Poikaset sisällään pitävää häkkiä kun on paljon vaikeampi tehdä, kuin häkkiä joka pitää sisällään monen kilon jätit. Viime kesän jätit asuivat sisällä, mutta nyt olisi kyllä niillekin vihdoin ulkotarha suunnitteilla. Varmaankin nimenomaan tarha tyylinen ratkaisu, josta tulisivat yöksi sitten sisätiloihin.

Muutenkin kohta saa jo alkaa suunnitella ulkohäkkijuttuja. Jos samaa kavaa noudatetaan kuin ennenkin, olisi ainakin poikien tarkoitus muuttaa ulos jo parin kuukauden päästä. Vielä en ole uskaltanut laskea moniko jää ilman häkkiä, sillä onhan niille tietenkin sitten häkit rakennettava. Eihän kaneja mikään pakko olisi ulos laittaa ja harmittaahan se kun hyvät sisätilat jää kesäksi tyhjilleen. Ulkona asuminen kuitenkin tarjoaa kaneillle niin kivasti ylimääräistä aktiviteettia, että pitäähän ne sinne aina kesäksi asuttaa.

1 kommentti:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)