sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vuoden ensimmäinen postaus


Huomasin eilen vähän ikävän jutun uusiin kuviin liittyen. Kamera nimittäin jollain tapaa jäätyi ulkona, vaikka pakkasta oli vain kymmenisen astetta. Kani oli jo valmiina poseeraamassa alustalla, mutta eipä siitä sitten mitään kuvia saanut kun kamera ei suostunut toimimaan. Seuraavaksi hain vanhan kameran, mutta sehän ei mennyt päälle ollenkaan kylmässä. Aika erikoista kyllä, sillä ennen on paljon kylmemmässäkin kuvaaminen onnistunut. Vanhoilla kuvilla mennään siis siihen asti, että edes toinen kameroista alkaa sietää kylmää tai ilmat lämpenevät. Tämä postauksen kuva on parin vuoden takainen, joskus joulun jälkeen otettu. Nythän ei lunta edes tuota määrää ole, pakkasta ainoastaan.

Pakkaset ovat tuttuun tapaan aiheuttaneet lisätyötä kanilassa, sillä ainoastaan lampolan puoli pysyy ilman lisälämmitystä plussan puolella. Kanien vesi pääsee siis jäätymään ja se on vaihdettava vähintään pari kertaa päivässä. Anttilasta onneksi löytyi halvalla hyviä muovikippoja, joista jäätynyt vesi on helppo kalauttaa irti. Eilen kanilaan tuli tosin puhallinkin ja aamulla oli jo reilusti plussaa. Patteri kanilassa oli viime talvena, mutta nyt patteri on ollut lampolassa hoitokanien lisälämmityksenä. Näiden lämmitysjuttujen vuoksi valot täytyy käydä käsin sammuttamassa ja laittamassa päälle, kun normaalisti menevät ajastuksella.

Jos vaan kyyditykset saadaan onnistumaan, niin ensiviikolla olisi kanilaan mahdollisesti muuttamassa uusi asukas. Pitkin loppuvuotta olen silmäillyt josko myyntiin tulisi sopiva poikakani ja nyt Kaapon kuoltua sellaiselle tuli ihan todellinenkin tarve. Tästä uudesta kanista kerron sitten lisää, jos se tänne asti joskus saadaan. Keväämmällä houkuttaisi kovasti hankkia myös pari rex kania. Rakenteeltaan rex ei ole mielestäni mikään huippunätti kani, mutta niiden avulla saisi ristyksiin rex turkkia. Turkkihan niillä on kyllä varsin ihana.

Vuoden ensimmäisiä poikueita olisi luvassa ensikuun lopulle. Muutaman viikon päästä olisi Halla ja Wendy tarkoitus astuttaa. Hallalle oli sulhaseksi valittuna Bumba ja tästä syystä epäilyttää voiko poikue onnistua ollenkaan. Näitä kasvatti x kasvatti poikueita kun on vainonnut jatkuva epäonni. Kaksi kertaa poikaset ovat kuolleet heti synnyttyään emon tyrittyä koko jutun ja nyt tämä yksi poikue kariutui Kaapon kuoltua. Ainostaan ykden elävän jälkeläisen ovat kaksi kasvattia saaneet aikaan, mutta tämä olikin sitten vahinkopoikue ja vanhemmat puolisisaruksia. Jos poikue vaan onnistuu, on luvassa erittäin hienoja jälkeläisiä, jotka vastaavat pitkälti päätavoitteitani.
Wendyn astutan uudelleen Oliverilla. Niiden edelliseen poikueeseen olin hyvin tyytyväinen, mutta poikueesta ei lopulta kotiin jäänyt yhtäkään poikasta, sillä itselle kaavailemani poikanen haluttiin niin kovasti ostaa kesäkanikodissa. Toiveena olisi jälleen saada x-kirjava poikanen, mielellään vielä japanilaisena.

5 kommenttia:

 1. Moikka! Mielenkiinnosta kysyn että tarjoatko sä uroskaneja astutukseen tai tiedätkö ketään/mitään paikkaa missä tarjotaan uroskania astutukseen? :) Kiitos etukäteen vastauksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjoan kyllä, kunhan yhdistelmä on järkevä ja naaraan omistaja muutenkin tietää mitä tekee. Lisätietoa löytyy kotisivuilta -> http://katjankanilauma.weebly.com/astutusjuttuja.html

   Varmasti moni muukin on uroksiaan valmis astutukseen tarjoamaan, joten kannattaa ihan rohkeasti kysellä jos sopivaan urokseen jossakin törmää. :)

   Poista
 2. Minä voin myös tarjota mun kania astutukseen. Se on musta leijjonanharjan ja klupan risteytys. Se on nyt 5kk. Tosi rauhallinen ja antaa käsitellä hyvin.

  VastaaPoista
 3. Minä voin myös tarjota mun kania astutukseen. Se on musta leijjonanharjan ja klupan risteytys. Se on nyt 5kk. Tosi rauhallinen ja antaa käsitellä hyvin.

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)