torstai 14. tammikuuta 2016

Kanien kulut


Eläinblogeissa näkee aika usein vuoden lopussa postauksia, joissa eläinten kulut on vuoden ajalta laskettu. Viime vuonna yritin jo kanilauman kuluja muistiin laittaa, mutta kyllästyin aika nopeasti ja kulut jäi laskematta. Yritän nyt uudelleen laskea kuluja ja vielä ihan täällä blogissa, jotta mielenkiinto riittäisi loppuun asti. Loppuvuodesta olisi siis toivottavasti tulossa yhteenveto kuluista postauksen muodossa. Mahdollisesti lisään myös kuluille oman sivun yläpalkkiin, jota päivittelen ja josta voi pitkin vuotta seurailla tilanteen kehittymistä.

Kululaskelmaan otan tosiaan mukaan pelkästään kanit, sillä niistä kuluja kuitenkin eniten tulee ja muutenkin asia eniten itseäni kiinnostaa. Kun en kuluja aiemmin ole laskeskellut, niin tulee ihan yllätyksenä itsellekin paljonko tuon lauman ylläpito maksaa. Kuluiksi tulen laskemaan tietenkin kaikki normaalit ruoka, kuvike ja tarvike kulut, mahdolliset uudet kaniasukkaat ja ylipäätään kaikki kaniharrastukseen liittyvät asiat (esim. yhdistysten jäsenmaksut). Katsotaan siis millainen summa on loppuvuodesta koossa. Vielä toistaiseksi saldo näyttää nollaa.

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Seuraan innolla. :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin oon tällästä joka vuosi yrittänyt mutta aina jää laskelmat kesken, ehkä yritän sitten tänä vuonna uudestaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi on kyllä sen verran pitkä, että helposti kyllästyy jossain vaiheessa. Viime vuonna jaksoin laittaa kuluja ylös vain parilta kuukaudelta. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)