lauantai 15. elokuuta 2015

Blogijuttuja (linkkaa blogisi!)Siivoilin eilen lukemieni blogien listaa ja poistin listalta kaikki kadonneet/lopettaneet/epäaktiiviset blogit (toivottavasti mukana ei vahingossa lähtenyt muita..). Loppujenlopuksi listalta varmaan katosi puolet blogeista, vaikka satunnaisesti olen lopettaneita blogeja ennenkin poistellut. Todella paljon oli blogeja joihin oli postattu viimeksi edelliskesänä, enkä usko että kyseiset blogit eloon heräävät. Paljon oli blogeja myös kadonnut kokonaan. Pitemmän aikaa olen jo harmitellut, ettei oikeasti hyviä blogeja ole enää melkein yhtään. Toki on monia sellaisia blogeja joita ihan mielellään lukee, mutta niitä huippublogeja, joiden uusia postauksia oikein odottaa ei enää ole. Joskus 3-4 vuotta sitten näitä blogeja oli vielä useita, mutta kaikki lempparini ovat jossakin vaiheessa loppuneet tai muuttuneet erittäin epäaktiivisiksi.

Eniten pidän blogeista, joiden kirjoittaja on hieman vanhempi ja kaneja useampia. Suurin osa bloggaajista taitaa kuitenkin olla iältään siinä viidentoista vuoden kummallakin puolen. Monissa blogeissa seikkailee myös vain pari kania. Ei näissäkään blogeissa tietenkään mitään vikaa ole (ja niitä luen kyllä myös), mutta jotenkin sitä mielellään lukee suunnilleen omanikäisen tekstiä ja isomman kanilauman arjesta.

Kanien estehyppy harrastuksena on yleistynyt huomattavasti ja tämä näkyy blogeissakin. Välillä kun on joku isompi kilpailu ollut, saattaa lukulistalla uusimpian postausten joukossa olla viisikin samasta aiheesta kirjoitettua postausta. Itse kun en estehyppelyä harrasta, ei aihe postauksissakaan kiinnosta. Harvoin edes avaan kisapostauksia. Ymmärrettävää kuitenkin on että näitä kirjoitetaan, sillä varmasti moni muu näistä on kiinnostunutkin.

Monelta osin en kuitenkaan ole erityisen vaativa blogien suhteen. Luen blogeja sisällön takia, enkä niinkään välitä esim. ulkoasusta. Kunhan ei hypi silmille, niin on aivan sama onko banneri väännetty paintilla vai photoshopilla. Tekstin pitää tietenkin olla helposti luettavissa, ei liian erikoista fonttia tai liian suurta/pientä fonttikokoa. Kuvien laatu tai laaduttomuus on myös itselleni aivan sama. Pääasia että kuvia löytyy! Oikeastaan jopa tykkään enemmän arkisista kuvista, kuin huippuhienosti sommitelluista. Blogiin tuo mukavaa ilmettä jos kuvissa näkyy muutakin kuin vain täydellistä taustaa vasten poseeraavia kaneja.

Jos joku vielä kaiken tämän tekstin jälkeen uskaltaa, niin linkkailkaapas kommentteihin omia blogejanne ja vaikka myös sellaisia blogeja mistä itse tykkäätte. Ainoana vaatimuksena on, että blogi käsittelee kaneja tai muita eläimiä. Koira- tai hevosblogeja en kuitenkaan lue, joten älkää kiitos niitä linkitelkö. Tarkoituksena olisi saada omalle lukulistalle uusia blogeja ja voisi vaikka tehdä jonkun postauksenkin missä vähän esittelisi muiden blogeja. Jos jo tiedät että olen blogisi lukija, niin ei tarvitse silloin sitä linkittää. Mahdolliseen esittelypostaukseen on mahdollisuus päästä vaikkei blogiaan linkittäisikän, riittää että olen jo valmiiksi lukijana.

11 kommenttia:

 1. Tässä on minun blogini :) Se kylläkin kertoo tällä hetkellä vain kahden kanin elämästä, ja kisapostauksia on välillä mukana :D Mutta jos muut postaukset ovat yhtään mieleen niin tervetuloa lukemaan. Pidän kovasti tästä sun blogista!

  http://veuhukorvat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei haittaa ollenkaan vaikkei blogi täyttäisi noita postauksessa listaamiani "huippublogin" kriteereitä. Ihan kaikenlaisia blogeja saa linkittää! :)

   Poista
 2. Mun kani blogissa seikkailee 2 kania 6kk & 1v ikäisiä. Blogi oli kesällä epäaktiivinen mutta nyt syksyn tullen postauksia alkaa toivottavasti kertymään enemmän. :) Postaus ehdotuksia saa aina lähettää ja yritän toteutella niitä ;)

  Pupujenelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Minä olen ihan hurjan innokas blogien lukija. Kaikkein eniten tykkään juuri sellaisista eläinblogeista, joissa on enemmän eläimiä kuin se yksi koira/kani/kissa. Välillä innostun lukemaan sisustusblogeja tai puutarhablogeja, kunnes masennun kun muistan oman viherpeukaloni kuihtuneen ennen syntymääni ja sisustuskärpänenkin kuolla kupsahtaa aina yhtä pian kuin se sisään lennähti ;)

  VastaaPoista
 4. Musta tuntuu, että mun blogi on aikalailla sun "kriteerien" vastainen, koska kaneja löytyy kolme, iältäni olen nuori ja estepostauksia löytyy välillä (kisoissa käymme erittäin epäaktiivisesti). Linkitämpä sen nyt silti, jos vaikka haluat kurkata kaikesta huolimatta... :'D

  http://kaninpaivia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Yllättäen minäkin linkkailen omaa blogiani: www.neanelaimet.blogspot.fi :-D Ei aivan vastaa kanilauma-kriteeriä (yksi kani kyllä löytyy ja kirjoittajalta kovasti kanirakkautta), mutta jos etsii blogia, jossa seikkailisi monenlaisia eläimiä, niin uskoisin mun blogini vastaavan sitä vaatimusta melko hyvin! :-)

  Laitan silti myös omalta lukulistaltani muutamia, joista itse tykkään: www.kuikutus.blogspot.fi, www.tassutelllen.blogspot.fi, www.kerrostalokanit.blogspot.fi, www.veuhukorvat.blogspot.fi :) Osaa näistä saatat jo lukea.

  VastaaPoista
 6. Jos tykkäät katsella kuvia, hyvä blogi on http://piasfarmville.blogspot.fi/. Teksti osittain ruotsia mutta näinhän se kieli harjaantuu :)

  VastaaPoista
 7. http://bouncingbunniesi.blogspot.fi/

  Viiden kanin omistajan arkea, kohta parikymppinen tyttö kirjoittele :) Löytyy estepostauksia, kuvapostauksia, asiapostauksia.

  VastaaPoista
 8. http://rabbitsstolemyheart.blogspot.fi/
  Kuuden kanin laumasta elämää :)

  VastaaPoista
 9. Meidän kahden kanin elämää voi seurailla blogissa Popparipuput. Tavallista arkea, näyttelyitä, satunnaisesti amatööriä estehyppyä (emme kulje siis kisoissa.) sekä kuulumisia. Blogi on varsin uusi. popparipuput.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Tervetuloa kurkkaamaan, tai jopa seuraamaan veikeän Leijonalupan elämää. Silloin tällöin saattaa kääpiöluppakin vilahdella menossa mukana. Blogia kirjoittelee kanien kanssa pian 4 ja puoli vuotta touhunnut 13v. Tyttö.
  Blogissa pää-asiassa tavallisia arkipostauksia, maustettuna kuvilla. Estehyppyä kotona hieman harrastellaan, ei kuitenkaan mitenkään kilpailla tai muutenkaan mennä suuria esteitä. Näyttelyistäkin löytyy postausta silloin tällöin. Kanien kanssa touhutaan monta tuntia päivässä ja kaiken laista kivaa yhteistä tekemistä kehitellään.

  Mutta jos siis kehtaat kurkata pienenpientä blogia, niin osoite on semmoinnen kuin: rakkaatystavat.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)