lauantai 16. toukokuuta 2015

Kuvia ja tarinointia pojista

Tänään oli kanihäkkien siivous ohjelmassa ja samalla kaikki aikuiset poikapuput pääsivät kameran eteen esiintymään. Jotta postaus ei ole pelkkä tylsä kuvapostaus, kirjoittelin jokaisen kuvan yhteyteen myös hieman juttua kuvassa esiintyvästä pojasta. Tytöistä on myös tulossa myöhemmin vastaavaa postaus. Odottelen kuitenkin vielä sen aikaa, että synnyttäneet rouvat saavat turkkinsa edustuskuntoon. Ei viitsi kuvailla pupuja, jotka näyttävät ihan kapisilta.


Rolling in the Deep "Rolle"
Rolle täyttää kesäkuun alussa neljä vuotta ja on lauman vanhin uroskani. Rolle on myös porukan ensimmäinen kani, josta innostus kaneihin lähti liikkeelle. Rolle on ostettu lähes kuin sika säkissä. Apulassa oli muutaman rivin ilmoitus, jossa kerrottiin olevan myynnissä kaninpoikasia. Hakureissulle lähtiessä ei ollut hajuakaan minkä näköisiä tai kokoisia poikasia olisi vastassa. Kävi kuitenkin hyvä tuuri, sillä puput olivat erittäin hyvin pidettyjä ja nättejä. Mukaan tarttui Rolle, sekä sen veli Jiri, joka viime syksynä menehtyi.


Poseidon "Leevi"
Leeevi on oma kasvatti kahden vuoden takaa. Se on Rollen ja Limonan jälkeläinen. Isältä tuli väri ja harjas, emältä luppakorvat ja rakenne. Luonteenpiirteitä Leevi on perinyt kummaltakin vanhemmaltaan. Leevi oli aluksi tarkoitus myydä ja ostajakin sille jo löytyi. Varaaja halusi käydä katsomassa poikasta etukäteen ja loppupäivän olikin saanut kärsiä allergiaoireista. Niinpä varaus peruuntui. Poika oli sen verran ihana, että jäi lopulta kotiin. Yltiösosiaalisen ja aktiivisen luonteen vuoksi Leevi on kuitenkin jälleen hiljaisessa myynnissä, josko jostain löytyisi koti jossa sille olisi enemmän huomiota tarjolla.


Rajaton Rankkasade "Paskis"
Huippukiltti Paskis erottuu joukosta jossei muuten, niin ainakin persoonallisen nimensä vuoksi. Poika on peräisin Lunan ja Rollen vahinkopoikueesta, josta ei aluksi pitänyt jäädä poikasta kotiin. Paskis kuitenkin hurmasi ihanalla luonteellaan, eikä päätynyt myyntiin. Paskis on ollut täysin lemmikkipupuna, mutta tulevaisuudelle sille on kuitenkin mahdollisesti kasvatussuunnitelmiakin luvassa. Tai onhan Paskis ehtinyt jo isäksi tullakin. Poika päätti laittaa vahingon kiertämään ja tekaisi siskopuolensa kanssa poikueen. Poikasia syntyi onneksi vain kaksi ja niistäkin toinen kuolleena.


Julius Caesar "Julius"
Loppuvuodesta 2013 etsiskelin laumaan uutta sulhaspoikaa. Myyntipalstalle laittamani ilmoituksen perusteella eräs kasvattaja otti yhteyttä ja kertoi muutaman viikon päästä syntymässä olevasta poikueesta, johon olisi odotettavissa x-kirjavaa väriä. Etsin kuitenkin jo vanhempaa kania, joten asia jäi siihen. X-kirjava kuuluu kuitenkin lempiväreihini, joten myöhemmin laitoin viestiä ja kyselin syntyikö poikueeseen x-kirjavaa. Kasvattaja kertoi poikueen epäonnistuneen, mutta mainitsi että myyntiin voisi joutaa nuori x-kirjava leijonapoika. Tilaisuuteen oli ihan pakko tarttua ja vuoden alussa Julius saatiin välikäden kauttaa kulkeutumaan meille uuteen kotiinsa. Pojan ostoa ei ole tarvinnut katua, sillä se on luonteeltaan aivan mahtava.


Oliver Twist "Oliver"
Nessulle ja Wendylle piti löytää sulhanen ja etsin urosta jälleen myyntipalstoilla. Sain tarjouksen viittakuvioisesta risteytyspojasta. Poika kuulosti kyllä muuten sopivalta, mutta väri ei ollut ihan hakemani, sillä olisin kaivannut yksiväristä pupua. Hieman myöhemmin sain kuitenkin samalta ihmiseltä vielä uudelleen viestiä jossa kyseltiin haluaisinko kuvia kanista. Edelleenkään en kanista kamalan kiinnostunut ollut, mutta sanoin kuitenkin että kuvia voi laittaa tulemaan. Muutama päivä kuvia koneen työpöydällä katselin ja hiljalleen kani alkoi tuntua hyvinkin sopivalta otukselta.
Ymmärtääkseni Oliver on ennen meille tuloaan ollut kolmessa eri kodissa, mutta nyt poika ainakin on päässyt loppuelämän kotiin. Täältä sen ei tarvitse enää minnekään lähteä.


Bamse
Bamsen näin ensimmäistä kertaa noutaessani sitä kaupan pihasta, jonne pojan kasvattaja sen ohikulkumatkalla tiputti. Vaikken kuvia pojasta etukäteen ollutkaan nähnyt, oli se hyvin pitkälti sellainen kuin olin kuvitellutkin. Olin tosin ajatellut että sillä olisi luppakorvat, kun kasvattaja sitä leijonalupaksi kutsui (itsellä oli ¨kyllä tiedossa, että leijonan ja klupan risteytys on ihan risteytys, eikä leijonaluppa). Bamse on mukava kani. Valitettavasti se kuitenkin oli kasvanut ulkohäkissä ja ollut vähemmällä käsittelyllä. Siksipä poika ei edelleenkään mikään sylikani ole, vaikka muuten ei ihmisiä pelkääkään.


Avenger "Bumba"
Bumba on meillä syntynyt, Rumban ja Bamsen lapsi. Sekä pojan nimi, että luonne ja ulkonäkö on täydellinen sekoitus kumpaakin vanhempaa. Mietiskelin pitkään mikä poikanen kolmen hengen poikueesta jäisi kotiin, sillä kaikki olivat omalla tavallaan ihania. Bumba kuitenkin erottui ystävällisellä ja rauhallisella luonteella. Lisäksi poika oli ensimmäinen meillä syntynyt isabella ja väri oli jatkoa ajatellen hyvä. Mahdollinen ostaja olisi Bumballe ollut tarjolla, mutta eihän siitä voinut millään luopua.


Jänkän Gilbert "Wellu"
Ensimmäistä jättipupua hankkiessa en osannut päättää olisiko se ranskanluppa vai belgianjätti. Päätös oli siis selvä, hankitaan molemmat ja vielä yksi ranskis-belggari risteytys kolmanneksi. Ranskispoikasia oli tarjolla kahta väriä, luonnonkeltaisia ja valkoisia punasilmiä. Vaikka valkoinen punasilmäinen onkin aina ollut yksi inhokkiväreistäni, päädyin varaamaan juuri sen värisen poikasen. Välillä kun pitää astua ulos omalta mukavuusalueelta. Jo hakumatkalla ihastuin kovasti pieneen valkoiseen pupuun ylisuurilla korvilla varustettuna. Vaikka seuraavana päivänä selvisikin että pupu oli poika, eikä suinkaan tyttö jollaisena sen ostin, ei pupusta luopumista voinut edes harkita.


Fantasos "Niilo"
Niilo on Leevin veli ja on siis se alkperäinen valinta kotiin jääväksi poikaseksi. Tummat japsit ovat olleet aina suosikkejani, joten tykästyin Niiloon jo pesäpoikasena. Hienoluonteinen pupu siitä kehittyikin, joten päätös oli selvä. Naaraspoikasta alunperin ajattelin kotiin jättää, joten oli aika hauskaa kun poikueen urokset sitten lopulta jäivät itselle ja kaikki naaraat myytiin. Niilo oli ensimmäinen poikanen jolta tipahti korva alas ja oletuksena oli että toinenkin korva seuraisi perässä. Välillä korva taisi alhaalla ollakin, mutta lopulta jäi jämäkästi osoittamaan kohti taivasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)