keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Poikasten kuulumisia

Wendyn poikasilta aukesivat silmät sunnuntaina, niiden ollessa 9vrk ikäisiä. Huomenahan poikaset täyttävätkin jo kaksi viikkoa, joten pian lähtevät pois pesästä. Pesä niillä ei enää kovin kummoinen ole. Wendy teki pesän alunperin heinäpaalin taakse, mutta jostain kumman syystä paali on kahdessa viikossa huvennut ja jäljellä on vain epämääräinen kasa syömättä jäänyttä heinää.
 
Poikasten sukupuolia katselin ensimmäistä kertaa eilen ja kahdella ne jo selvästi näkyikin. Nimet poikasille on myös jo oikeastaan päätetty, mutta en vain vielä tiedä kuka saa minkäkin nimen. Nimiäiset pidän vasta kun tiedän minkä poikasen pidän itse (koska itsekkäästi haluan omalle poikaselle parhaimman nimen).
 
Poikanen 1
Tämä pikkuinen on valitettavasti edelleen joukon ruma ankanpoikanen tulevan MM harjaksensa vuoksi. Ei kuitenkaan kestää enää kauaa, että alkaa kaunistua. Kaljujen kohtien paikalta paljastui melko laajat alueet ruskeaa, joten viittakuvioksi pupu nyt sitten taidetaan laskea. Eli Madagaskar viittakuvio siis väriltään. Saattaisi olla myös x-kirjava, sillä nenässä ei ole yhtään ruskeaa, vaikka muun värin puolesta luulisi olevan. Sukupuolesta en ole ihan varma, mutta ehkä naaras.
 

Poikanen 2
Pieni raitapaita on tämänhetkinen lempparini tästä poikueesta. Väriltään suloisuus on kaiketi sinikelta japanilainen (korjatkaa jos olen väärässä). Nenässä näyttäisi olevan myös hieman valkoista, joten x-kirjavakin on kaiken päälle. Tämänkään sukupuolesta en ole ihan varma, mutta naarasta veikkaisin.


Poikanen 3
Perinteisempiä värejä edustaa madagaskar. Poikanen ei erotu joukosta hienolla värillä, mutta muuten on kyllä suloinen pikkuinen. Sukupuoleltaan tämä on varsin selvä tyttö.


Poikanen 4
Hauskannäköinen keltamusta japanilainen tuntuu olevan joukon virkein ja meneväisin yksilö. Sukupuoleltaan poikanen on selvä poika.


Nellan poikasista otan yksittäiskuvia sitten kun ovat noin viikon iässä. Tässä kuitenkin ryhmäkuva. Kuvassa poikaset ovat kukkaruukussa, sillä kuva on otettu pesätarkastuksen yhteydessä.


Poikasten väritkin ovat nyt viimein selvillä. Porukassa on siis musta otter, kaksi mustaa (otter?) perhosta, madagaskar, madagaskar otter ja madagaskar perhonen. Madat olivat aika jänniä, sillä aluksi näyttivät ihan sinisiltä. Sitten alkoivat hieman ruskettua ja veikkasin isabellaa. Nyt ovat kuitenkin jo niin punaruskeita, että madagaskareita ovat. Yleensä olen madagaskarit jo hyvin tunnistanut vastasyntyneinä, mutta kai nuo kaljut kyljet hämäsivät. Näistä poikasista mustille perhoskuvioisille on tulossa Mm harjakset ja muille MM harjakset.

Vähän harmittaa että kymmenestä poikasesta yksikään ei ole isoilla merkeillä varustettu x-kirjava ja muutenkin tuntuisi x-kirjavia vähän nihkeästi olevan. Niitä kun juuri jatkoa varten tarvitsisin.

4 kommenttia:

 1. Voi eikä! Nyt iski hirvittävä kanivauvakuume, kun näki kuvat poikasista. Aivan mahtavia. Kaikki on suloisia, mutta ehkä ykkönen nousee suosikikseni :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania♥neljäs poikanen on aivan valtavan ihana!!

  VastaaPoista
 3. En voi muuta kuin ihailla tuota 4 pojan väriä! <3

  VastaaPoista
 4. Tuosta ekasta tulee niin ihana <3

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)