perjantai 12. joulukuuta 2014

Ongelmakani Leevi


Otsikon perusteella joku varmaan ajattelee Leevin olevan kiukkuinen, arka tai muuta vastaavaa. Leevin ongelma on kuitenkin täysin päinvastainen, nimittäin liika sosiaalisuus ja energisyys. Nämähän eivät olisi mitenkään haitaksi jos kani asuisi sisällä, mutta kanilapupulle aiheuttavat ongelmia.

Ensinnäkin Leevi ei viihdy häkissä. Sillä on käytössään kaksi kerrosta, joista kummallakin on kokoa n. 75cm x 150cm. Erityisen pieni sen asumus ei siis ole, mutta Leeville se ei kelpaa. Vapaanakaan sitä en halua kanilassa asuttaa, sillä Leevi on pahemman luokan kusiruisku ja kanila olisi muuten lattiasta kattoon keltaisen nesteen peitossa. Leevi ei myöskään käytä vessalaatikkoa ja kanilan lautalattia ei kestä pissavahinkoja. Turhautumistaan Leevi on purkanut mm. tekemälle reiän häkkinsä oven verkkoon. Runsas vapaana juoksentelukaan ei auta, sillä sen jälkeen Leevi viihtyy vielä puolet huonommin häkissä. Eikä tähän auta edes virikkeet. Leevi ei vain yksinkertaisesti halua olla häkissä.


Ongelma numero kaksi on se, että Leevi tulee aivan hulluksi kun kanilaan menee. Välittömästi alkaa hervoton ralli kahden kerroksen välillä. Jalkakin paukkuu siinä määrin, että muutkin kanit hermostuvat. Nämäkään eivät siis johdu siitä että Leevi pelkäisi, vaan siitä että se haluaa kaiken huomion itselleen ja heti. Kirsikkana kakun päälle vielä ruikkiminen. Leevillä on outo tapa ruikkia innostuessaan ja vaikka kuinka yritän väistellä, saan vähintään joka toinen päivä kuset naamalle.


Leevillä on vuotta vanhempi täysveli, jonka tiedän vaihtaneen kotia juuri samasta syystä. Sekään ei kyennyt asumaan kanilassa. Leevikin viihtyisi varmasti parhaiten vapaana ihmisten parissa, joten harmittaa kun siihen ei ole itsellä mahdollisuutta ainakaan vielä vähään aikaan. Myydäkään en kuitenkaan Leeviä haluaisi, ainakaan vieraalle ihmiselle. Pupulla on niin täydellinen lemmikkikanin luonne, että sille on käyttöä vielä kasvatuksessa. Muutenkin olisi iso virhe myydä näin hieno pupu pois.


Ainahan voi ainakin toivoa, että luonne tuosta vielä vanhetessa rauhoittuisi...

1 kommentti:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)