maanantai 15. joulukuuta 2014

Liuta kysymyksiä vastauksineen (haaste)


Sain tassu-nassu blogilta haasteen, jossa on tarkoitus vastata kasaan kysymyksiä. Itse en jaksa miettiä ketään tiettyjä ketkä haluaisin haastaa, mutta jos joku haluaa niin vapaasti vaan kysymyksiin vastaamaan!

Ensimmäinen kanisi?
Rolle ja Jiri tulivat yhdessä, mutta silti pidän Rollea virallisena "The Ensikanina". Ilmoituksessa nimittäin mainittiin myynnissä olevan kaksi mustaa sekä yksi ruskeakirjava poika. Kun pupuja lähdettiin katsomaan oli selvää että ainakin tuo kirjava napataan matkaan. Jiri valittiin vasta paikan päällä. Postauksen kuvassa Rolle on meillä ensimmäistä päivää.

Unelmien kanisi?
Nessu ja Wendy ovat jo aika lähellä unelmakania, sekä väriltään että luonteeltaan. Sukupuolen voisin kuitenkin unelmakanissa vielä vaihtaa pojaksi.

Haluaisitko kasvattajaksi?
Tavallaan kai kasvattaja jo olenkin. En tosin tykkää käyttää sanaa kasvattaja, sillä jostain syystä siitä tulee itselleni aina kovin negatiivinen kuva. En kyllä oikeastaan edes tiedä miksi. :)

Kanin/kaniesi paras ja huonoin puoli?
Tästä tulisi ihan täysmittainen postaus, jos joka kanista erikseen kertoisin. Mutta näin yleisesti arvostan kaneissani sitä, että ne ovat mahtavan toimeen tulevaa sakkia. Edes urokset eivät juuri ollenkaan rähjää toisilleen verkon läpi. Huonot puolet taas on yksilöllisiä. On esim. kärsimätöntä kania ja arkaa kania.

Pet-näyttelyt vain kanihyppy?
Kumpaakaan ei harrasteta tai tulla koskaan harrastamaan, mutta kanihyppy kiinnostaa enemmän ja pidän sitä myös näistä kahdesta kanille mielekkäämpänä.

Omistatko muita eläimiä kuin kaneja, mitä?
Blogissa esiintyykin koko lauma, mutta kanien lisäksi siihen siis kuuluu kaksi marsua, kaksi lammasta, kaksi kissaa sekä kotiloita. Kysypä uudelleen kymmenen vuoden kuluttua, silloin saattaa olla että lista on hieman pidempi.

Paras ottamasi kuva kanistasi/kaneistasi?
Ei tule nyt mitään erityistä mieleen, jonka olisin itse ottanut. Lempikuvani on varmaankin blogissakin vilahdellut kuva, jossa Limona, Rumba, Nuppu ja Wendy poseeraavat rivissä, mutta se ei ole itse ottamani.

Paras kaniblogi?
Never forget to smile

Mitä pellettiä käytät kaneillasi?
Rabbit Royalea ja turvotettua Greenlineä. Myöhemmin tulen lisäämään ruokaan myös hieman kauraa.

Minkä kanin ottaisit jostain toisesta blogista jos saisit?
Maisulla ainakin on monta kivaa kania, jotka voisin itsellekin ottaa. Siirin Kanelia olen myös aina ihaillut.

Ostatko kaneillesi joululahjoja?
En. Lyhyt ja ytimekäs vastaus. :)

Käytätkö mielummin H- vai lapavaljaita?
Käytän ylipäätään niin harvoin valjaita, ettei ole oikein muodostunut mielipidettä asiasta.

Mitä käytät kanin/kaniesi häkkien pohjalla?
Pölkky purua ja heinäthän heitän myös ihan suoraan häkkiin, joten sitäkin tavallaan kuivikkeena. Luppakopissa on yleensä pelkää heinää, sillä siellä lattia on niin lohkeillut, että purua on hankala siivota.

Ovatko kanisi wc-siistejä?
Osa on, osa ei. Nytkin on kyllä 22 kanista vain kahdella laatikot, vaikka useimmat tekevätkin tarpeensa yhteen nurkkaan ja olisi helppo saada ne laatikolle oppimaan.

Kaunein kanin väri?
Keltamusta japanilainen x-kirja ss olisi aika nätti. Hyvällä tuurilla sellaisia voi yhteen kevään poikueista syntyäkin.

Kaunein kani jostain toisesta blogista?
Koda ainakin on varsin upea ilmestys, mutta on niitä tuki muitakin.

Mielipide risteytys kanien kasvatuksesta?
Kaneja ne on siinä missä muutkin. Minkään eläimen kohdalla ei ole mielestäni tärkeintä mitä kasvattaa vaan se miten kasvattaa. Kunhat elinolot ja etiikka on kunnossa ja kantaa vastuun kasvatuksesta, ei pitäisi asian kenenkään ulkopuolisen elämää haitata.

Mielipide kanin ostamisesta eläinkaupasta?
Jos eläimen alkuperä on tiedossa ja eläinkauppa on asiallinen, en näe mitään pahaa ostaa sieltä eläintä. Monihan vastustaa eläinkaupasta ostamista ja perusteluina on kuinka eläimet joutuvat elämään pienissä häkeissä, jopa ilman jaloittelua. Kyllähän ne kanit monella kasvattajallakin elävät aivan samalla tavalla, mutta kummasti tämä ei tunnu ketään haittaavan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)