lauantai 22. marraskuuta 2014

Puuttuva palanen


Olen etsiskellyt jo kesästä asti laumaan uutta uroskania, kasvatuskäyttöä silmällä pitäen. Aluksi lueskelin ilmoituksia ihan omatoimisesti, mutta syksyllä laitoin myös "ostetaan" ilmoituksia pariin paikkaan. Odotetusti sainkin viestejä lukuisista myynnissä olevista pupuista. Sopivaa pupua ei joukosta kuitenkaan löytynyt. Yksi tarjotuista pupuista oli muuten mukavan oloinen, mutta väri oli väärä. Pupu sattui nimittäin olemaan viittakuvioinen ja etsinnässä taas oli yksivärinen uros. Päätin siis hylätä ehdokkaan. Myöhemmin myyjä kuitenkin laittoi vielä uudelleen viestiä pupusta ja sain siitä kuviakin. Muutamia päiviä asiaa pohdittuani päätin joustaa väri vaatimuksessa ja tarjota kotia pupulle. Tänään poju meille sitten saapuikin.

Kyseessä on 2,5 vuotias herrasmies. Taustalla olevia rotuja ei ole tarkkaan tiedossa, mutta leijonanharjasta taitaa ainakin suvussa aika runsaasti olla. Harjas herralla on nimittäin hyvin komea. Myös luppaa epäillään taustalta löytyvän. Väriltään pupu on keltamusta japanilainen viittakuvio. Mustaa siinä ei kuitenkaan ole kuin pari pientä pilkkua pepussa. Muistuttaa siis ennemmän luonnnkeltaista viittaa. Aika paljon samaa näköä tässä on Nellan kanssa. Veljeni sanoikin heti kanin nähtyään että on ihan kuin Nella, mutta pulskempi versio. :)

Luonteeltaan herra on todella ihana. Ei ujostellut uutta häkkiäkään ollenkaan, vaan ryhtyi heti syömään. Uteliaana tulee myös heti häkin ovelle tekemään tuttavuutta, kun luukun avaa.

Jälkeläisiä pojalle on kertynyt muutama jo edellisessä kodissa. Itse tulen tällä astuttamaan ainakin Wendyn ja mahdollisesti Hillankin. Poikueita ei ole kuitenkaan ihan vielä luvassa, vaan vasta kun ollaan lähempänä kevättä.

Nyt saakin viimein lopettaa kanien myynti ilmoitusten selailun, sillä tämän pojan myötä lauma on viimein täysi, eikä uudelle kanille ole enää tarvetta.


3 kommenttia:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)