sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Jälleen jättejä

Seuraavalla kertaa täytyy kuvata jo jotain muita kaneja, sillä jälleen luvassa jättejä (+yksi kuva Nupusta). Kuvista puheen ollen, kaipailisin edelleen tänne lisää kuvatoiveita ja/tai kysymyksiä. Voisin vastauspostauksen nimittäin tässä kohtapuoliin tehdä. :)

 

Tästä näkee kuinka kitukasvuinen Fiona on. Aada ja Fiona ovat siis lähes saman ikäisiä, mutta belgianjätti on paljon ranskista pienempi. Tähän tosin vaikuttaa varmasti aika paljon se, että jätit ovat vapaana isossa tilassa. Useinhan puhutaan kuinka isolla alueella vapaana elävät jätit kuluttavat enemmän kuin syövät ja jäävät näin normaalia pienikokoisemmiksi (Jättishän on myös melko pieni). Mutta mieluummin pienikokoisia isolla liikkumatilalla, kuin jättikokoisia pienessä häkissä.

Kameraa säädellessä huomasin sivusilmällä kuinka Fiona lähti änkeytymään komppariverkosta läpi. Menin toki nopeasti estämään pupun aikeet, sillä Fiona on sen verran arka etten sitä mielelläni pihasta pyydystäisi. Karkaamisvaaraa ei kuitenkaan ollut, sillä huomasin Fionan olevan tiukasti kiinni verkossa. Eteenpäin pupu ei pässyt, sillä pylly ja takajalat eivät läpi mahtuneet. Myöskään peruuttaminen ei onnistunut, sillä kylkiluut ottivat vastaan (mitenhän mahtoivat toiseen suuntaan mentäessä mahtua?). Fiona olisi onneksi ihan rauhallinen ja söi jopa vähän ruohoakin maasta pihtejen saapumista odotellessa. Yksi kalteri oli pakko katkaista, jotta pupu pääsi pois pinteestä.

Suosittelen siis varovaisuuttaa, mikäli kanejaan pitää vakituisesti komppareista tehdyssä häkissä. Fionakin on sen verran suuri, ettei ihan heti tulisi mielene että se edes kompparista läpi menisi. Kanille olisi aika ikävää olla monta tuntia kiinni aidassa.

 
Ajatuksena oli saada kuvia Nupusta, Nessusta ja Wendystä, mutta huonolla menestyksellä. Ainoa onnistunut kuva oli tämä Nupun rakenne kuva. Aitauksessa ei kuvaaminen onnistunut ollenkaan, sillä Nuppu ja Nessu istuivat sylissä/olkapäällä ja Wendy puri vihaisesti kaltereita ja yritti paeta paikalta.

1 kommentti:

  1. Siis tää blogi on yks mun lemppareista! Kaniblogi , mutta kertoo muistakin eläimistä! Rakastan näitä eläimiä mitä tässä blogissa esiintyy..Ja tossa bannerissa ihania kuvia :3 liityin lukijaksi ja liityhhän takasin itelläkin yks pupu :))

    http://princessmyy.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)