sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Älypeli


Muutama viikko sitten olin tilaamassa marsuille uutta häkkiä zooplussasta ja samalla katselin löytyisikö sivuilta jotakin muutakin tilaamisen arvoista. Melkein joka tavaraa on jo tullut kaneille ja marsuille ostettua, joten tällä kertaa ostolistalle pääsi älypeli. Maanantaina paketti sitten saapui. Vähän epäilevästi peliin suhtauduin, sillä pupuja ei ole oikein koskaan kiinnostanut tehdä mitään ruokansa eteen. Esimerkiksi vessapaperihylsyistä tehdyt herkkupiilot sain avata lopulta itse, kun ne olivat koskemattomina seilailleet häkeissä useamman päivän.

Ensimmäisiksi koekaniineiksi päätyivät Luna, Panda ja Nella. Valitsin kolmikon siitä syystä, että Luna on ainut kani meillä joka osaa kunnolla leikkiä aktivointipallolla. Ajattelin että siitä taidosta voisi olla hyötyä tämänkin kanssa.


Ensimmäisellä tasolla herkut piilotetaan liikkuvan levyn alle. Puput tajusivat heti mitä pitää tehdä. Hetken ne jaksoivat liikutella levyä, kunnes Nella keksi vielä paremman keinon saada herkut ja nappasi koko levyn pois.


Koska ensimmäinen taso ratkaistiin alle minuutissa, siirryin seuraavaan. Tällä tasolla herkut on piilossa nostettavien kuppien alla. Tälläkin kertaa peli ratkaistiin alle minuutissa.


Vaikeimmalla tasolla kuppeja pitää siirtää kiskoja pitkin herkut saadakseen. Tämäkään taso ei tuottanut kolmikolle minkäänlaista ongelmaa.


Nähtävästi ovat siis paljon oletettua viisaampia kavereita. Ratkaisemisnopeuteen tosin varmasti vaikutti sekin, että pupuja oli kolme ja olivat myös nälkäisiä testihetkellä. Muilla kaneilla en ole peliä ehtinyt vielä kamalasti kokeilla, mutta ainakaan Julius tai Leevi ei ole erityisen taidokkaasti osannut peliä pelata. Marsuillekin tämä ilmeisesti sopisi, mutta en kyllä usko että ideaa ymmärtäisivät.

1 kommentti:

  1. Kivalta kuulostaa! itekkin oon miettinyt jonkun tuon kaltaisen pelin kokeilua meillä :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)