perjantai 17. lokakuuta 2014

Tarkempaa esittelyä kanilasta

Kanila ei ole edelleenkään täysin valmis ja viimeistelty, mutta kyllä sitä silti kehtaa jo tarkemmin esitellä. Jossain vaiheessa saatan vielä kuvata kanilaesittelyn videolla, mutta sellainen tulee vasta sitten kun kanila on lopullisesti valmis.


Pitkän odottelun jälkeen rakennus sai viimein oven muutama päivä sitten. Julkisivu voisi kaivata vähän maaliakin pintaan, mutta sitä täytyy miettiä sitten ensi kesänä uudelleen. Verhot voisi myös olla kivat ikkunoihin ja ovikin kaipaa ehdottomasti "kanila" kyltin.
Näissä kuvissa näkyy hieman yleisnäkymää kanilasta. Häkittömällä seinällä on vielä epämääräinen rojukasa. Niitä järjestelen paremmin sitten kun seinä jolla ovi ja ikkunat sijaitsevat on saatu viimeisteltyä. Tarkoituksena olisi hankkia jostakin vielä pieni pöytä, jonka päällä voisi annostella ruokia yms. Pupujen rehuille tarvitsisi myös hankkia jonkinlaisia säilytysastioita, jolloin niitäkin voisi säilyttää kanilassa. Nyt ne ovat meillä eteisessä säilytyksessä. Vähän saattavat vieraat ihmetellä sisään tullessaan kun ensimmäisenä on vastassa useampi kaninruokasäkki ja vähintään yksi purupaali (+ tietenkin tirppojen auringonkukansiemensäkki).Häkeistä onkin jo kuvia blogissa vilahdellut, mutta esitelläänpä ne nyt vielä kertaalleen. Ylemmässä kuvassa on siis häkin yläkerrokset, jotka ovat Lunan, Pandan ja Nellan käytössä. Kolmikolla oli ulkohäkkinäkin monitasoinen, joten koko kesän loikkivat tasolta toiselle. Jostain syystä eivät kuitenkaan sisähäkkiin muutettuaan tajunneet ollenkaan loikata ylempään kerrokseen. Nyt kuitenkin osaavat jo sinnekin mennä. Mieluiten kuitenkin viettävät aikaa alemmassa kerroksessa.

Alemmassa kuvassa on häkin pohjakerrokset. Lattiatasossa asustelee Wellu ja ylempänä Julius. Wellulla on häkistään yhteys peräti kolmeen eri urokseen, mutta minkäänlaisia ongelmia ei ole naapureiden kanssa ollut. Ja kyllähän nuo urokset yleensä hyvin tulevatkin verkon läpi toimeen, kunhan vain saavt ensin rauhassa tottua naapuriin.


Tässä kerrostalossa asustaa ylhäältä alas Bumba, Paskis, Bamse ja Niilo. Laiskuudesta ja säästösyistä (säästyi huimat 8€) johtuen kolmella kerroksella on yksi yhteinen iso ovi ja vain ylähäkissä on oma luukkunsa. Ihan hyvin on tuo ovi kuitenkin noinkin toiminut, eikä Niilo lähde lätkimään vaikka oven avaisikin.


Ja tässä vielä tämä jo viime talvelta tuttu häkki. Häkissä asuu Leevi (kaksi ylintä kerrosta) ja Rolle (kaksi alinta kerrosta). Myöhemmin isä ja poika muuttavat lampolan kerroshäkkiin ja tämä häkki jää tyhjilleen. On sitten varahäkkinä ja keväällä häkille varmasti onkin käyttöä poikasten asuttamiseen.

Rakennuksessa pitäisi olla aika hyvät eristykset, mutta kovin lämmin se ei kuitenkaan ole. Syynä tähän on se, että pelkästään kanien avulla ei kopin sisälämpötila nouse. Lampolahan on talvella hyvinkin lämmin, johtuen siitä että lammmaskarsinan pohjamateriaali tuottaa lämpöä hajotessaan. Kanilaan onkin mahdollisesti tulossa pieni lämpöpatteri jossain vaiheessa, jotta lämpötila tuosta vähän nousisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)