perjantai 3. lokakuuta 2014

Jättikanit ja kanila asiaa


Wellu ja Jättis ovat jo ihan kivan näköisiä, kun ovat alkaneet aikuistua. Kovin suuria ei kumpikaan ole, sillä olivat alunperinkin tavallista pienikokoisempia. Mutta kyllä niistä mukavan kokoisia silti on tulossa.
 

Jättijengin uusin tulokas on kotiutunut jo varsin hyvin. Hieman arka tyttö on. Luultavasti sitä ei ole kamalasti käsitelty kasvattajallaan. Utelias on kuitenkin, joten eiköhän se ajan kanssa kesyynny.

Nimenkin tytsy jo sai ja siitä tuli Fiona. Tovin sai nimeä miettiä, sillä näin parinkymmenen kanin jälkeen alkaa olla jo kaikki kivat nimet käytetty.Syksy on ollut varsin leuto, joten kanit asuvat edelleen ulkona. Ihan lähiakoina olisi kuitenkin muutto sisätiloihin. Uusi kanila on vielä hieman kesken, mutta pian pitäisi olla valmista. Ulko-ovi vielä puuttuu, samate uusien häkkien ovet ja valot. Lisäksi isompana projektina koko rakennus pitäisi vielä siirtää toiseen paikkaan, sillä se on vain mätkäisty vinoon keskelle pihaa.


Tässä on kuva ovelta päin katsottuna. Peräseinällä on vanha kerroshäkki ja pitkällä sivulla kaksi uutta kerroshäkkiä. Käytävä on leveä ja toisellekin seinälle olisi saanut mahtumaan lisää häkkejä jos tarvetta olisi ollut. Kuvan ulkopuolelle jää vielä tyhjää tilaa, johon tulee ainakin pieni pöytä, jos sopiva jostain löytyy.


Vanha häkki on siis tässä. Kokoa tällä oli muistaakseni 80cm x 150cm/kerros. Tämänhetkisellä kanikokoonpanolla ei tähän häkkiin riitä asukkaita. Saa olla varahäkkinä ja jossain vaiheessa tähän saattaa muuttaa uusi asukaskin, mikäli uusi uros joskus löytyy.


Vanha häkin vieressä on uusi nelikerroksinen asunto. Tämän häkin kerroksilla on kokoa 75cm x 200cm. Alhaalta ylös lukien häkkiin tulee asumaan Niilo, Bamse, Paskis ja Bumba.


Ja tässä on vielä toinen uusista kerroshäkeistä. Tämä onkin hieman erilaisempi kuin toinen, vaikka kooltaan samanlainen onkin. Kaksi ylintä kerrosta tulee Lunan, Pandan ja Nellan käyttöön. Alahäkeistä toinen on vain 150cm pitkä ja siihen muuttaa Julius. Alimman kerroksen päädyssä on näin ollen korkeampi tila, häkkiin muuttavaa Wellua ajatellen. Vähän pieni häkki kuitenkin on ranskikselle. Tarkoituksena olisikin että Wellu olisi häkissä vain yöt ja päivisin saisi olla isommassa tilassa vapaana.

2 kommenttia:

  1. Hienot jättikset!
    Teillä on kyllä tosi kiva kanila. :)

    VastaaPoista
  2. Fiona on hyvä nimi - saatan olla puolueellinen kun omassa kanijengissä on Fiona ;)

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)