torstai 11. syyskuuta 2014

Pikku riiviö


Manu oli meille tullessaan rauhallinen pikkukisu, mutta nopeasti poika muuttui pahemman luokan riiviöksi. Osan yöstä ja jossakin kohtaa päivällä se nukkuu, mutta muuten se on jatkuvasti menossa ja tekemässä jotakin. Pehmoleluihin Manu on ihastunut ihan täysin ja raahaakin välillä itsensä kokoisia pehmoeläimiä suussaan ympäriinsä. Eilen Manu löysi pehmomarsun (onneksi sen, eikä elävää) ja sillä jaksoikin leikkiä lähemmäs tunnin yhteen menoon.

Lisäksi Manu iskee kyntensä kiinni kaikkeen mikä vähänkin liikkuu. Läppärini nettitikussa roikkuu nauhan pätkä ja aina tilaisuuden tullen kissa läpsii sitä. Monet kerrat on jo netti katkennut kesken tärkeiden hommien. Kaninvaljaita olen yrittänyt myös ommella, mutta Manuhan on toki heti paikalla kun näkee kivoja kangassuikaleita.
Pedon kanssa olisi myös hirmu kiva leikkiä. Valitettavasti Peto pappa 14 vuotta, ei ole ihan samaa mieltä. Näissä kuvissa Manu sai härnätä Petoa ihmeen kauan, yleensä Peto ajaa sen sähisten pois jo paljon aiemmin.

Marsujakaan ei voi enää vahtimatta pitää vapaana, sillä pikkukisu olisi heti niiden kimpussa. Eiköhän se tuosta kuitenkin ajan kanssa rauhoitu ja kissojen yhteiselo marsujen kanssa voi jatkua.

Kanejenkin kanssa Manu on päässyt jo monesti tekemään tuttavuutta. Niitä se jopa hieman pelkää, koska ovat paljon marsuja isompia. Osa kaneista suhtautuu myös epäluuloisesti Manua kohtaan, mikä on aika hassua kun eivät kuitenkaan Pedosta välitä. Mutta kai ne sitten siksi ovat vähän säikkyjä, kun on niille vieras kissa kyseessä.


Peto on tunnettu siitä kuinka se syö vaikka mitä ihmeellistä jos näkee ihmisten syövän samaa. Manulla on kuitenkin vielä ehkä hieman omituisemmat ruokatottumukset. Esimerkiksi keitettyä perunaa se rakastaa. Joskus annoin marsuille pienen perunan, mutta eipä ollut tytöille kelvannut. Manu sattui sitten perunan löytämään ja veteli onnellisena sen parempiin suihin.

5 kommenttia:

 1. Voi että manu on ihana <3 Olisi kiva kuulla lisääkin Manun tempuista ja sen kuulumisista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä pojun kuulumisia tulee varmasti kirjoiteltua. On vielä sen verran nuori, että sen elämässä monenlaista tapahtuukin. Tuon meidän vanhuksen elämä kun pyörii vain ruuan ja nukkumisen ympärillä, joten siitä syystä ei Pedosta tule pahemmin mitään kirjoiteltua. :)

   Poista
 2. Kivoja nyt nää kissa postaukset, kun muutaman vuoden kissatauon jälkeen tulee viikonloppuna kissa tännekkin taloon :-) Tiiätkö mitään kissa bogeeja, kun ei niitä kai taida oikein olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea tulevasta kisusta! :)
   En kyllä tiedä yhtään kissablogia, eikä niitä taida ihan kamalasti olla olemassakaan. Kissoilla taitaa arki olla sen verran tylsää ja tavallista, ettei siitä oikein saa blogia kirjoitettua. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)