perjantai 19. syyskuuta 2014

Otsikoton postaus


Vielä toistaiseksi on ollut aika kivat säät, mutta talvi alkaa uhkaavasti lähestyä (ensilumiakin on taidettu jo pohjoiseen luvata). Puput asustelevat kuitenkin edelleen tyytyväisiä ulkona. Montaa viikkoa ei tosin enää taideta ulkoilmassa majailla. Uusi kanilarakennus ei ole juurikaan edistynyt, mutta huomena pitäisi tulla vähän lisää rakennusmateriaaleja. Jospa ne häkit siitä sitten valmiiksi alkaisivat tulla.

Riippuen siitä miten nuo pari myytävää poikaa löytävät uudet kodit, tulee uudessa kanilassa olemaan 2-4 tyhjää häkkiä. Voi siis olla että ainakin yksi uusi asukas kanilaan syksyn/talven mittaa muuttaa. Oikeastaan olen jo pitemmän aikaa etsiskellyt yhtä uutta pörriäistä laumaan, jota voisi sitten Wendyllä tai Nessulla käyttää sulhasenakin ensi keväänä. Lähinnä x-kirjavaa olen etsiskellyt, joten voi olla ettei kovin nopeasti uutta asukksia löydy.

Mikäli huonosti käy, saattaa tyhjille häkeille olla käyttöä omankin lauman kesken. Limona on jostakin kumman syystä alkanut vihata Tildaa. Aika omituista, sillä tähän asti puput ovat olleet parhaat kaverit. Karvat ovat muutamaan otteeseen pöllynneet ja onpa Tilda saanut muutamat hampaanjäljetkin persuksiin. Vielä en ole ryhtynyt sen kummempiin toimenpiteisiin, vaan seurailen josko Limona vielä rauhoittuisi. Mikäli näin ei käy, on Tilda pakko erottaa muusta laumasta. Muiden lauman pupujen kanssa Tilda tulee kyllä hyvin toimeen, eikä Limonakaan kiusaa ketään muuta kuin Tildaa. Jos Tilda pitää laumasta erottaa, se saa ehkäpä ottaa Rumban mukaan kaverikseen. Monelle tulisi varmaan ensimmäisenä mieleen ottaa kiukkupussi Limona pois laumasta, sehän se kiusaaja on. Sitä en kuitenkaan halua tehdä, sillä Limona on arvostettu lauman johtaja ja siitäkös sitten hulinat nousisi jos johtaja yllättäen katoaisi.


 
Snuffel on valitettavasti vieläkin ilman uutta kotia, vaikka uuteen kotiin muutto jo lähellä olikin. Kiinnostuneesta ei vain enää kuulunutkaan mitään. Yksi toinenkin kiva koti olisi ollut tarjolla, mutta se meni sivu suun kun odottelin toisaalta vastausta (koti oli sen verran kaukana, että haku olisi onnistunut vain yhtenä tiettynä päivänä). Harmittaa paljon nämä katoilevat ostajaehdokkaat.
 
Snuffel on komistunut kovasti siitä kun meille tuli. Toisaalta on harmi se pois myydä, mutta en oikein tiedä mihin sille saisin riittävän suuren asunnon järjestettyä.
 
 
 
Jättipuput ovat olleet meillä noin puolitoista kuukautta. Täytyy sanoa että olen niihin tykästynyt aika paljon. Jos vaan ensi kesänä saisi rakennettua ison talviasuttavan tarhan, niin voisi miettiä isompaakin jättilaumaa. Ranskanluppa ja belgianjätti ovat kumpikin omalla tapaansa ihania rotuja. Ranskanluppia olen tavannut ennenkin ja Wellu on luonteeltaan hyvin tyypillinen rauhallinen ranskis. Wellu on myös hauska kun se punasilmäisille tyypilliseen tapaan harrastaa pään heijaamista. On aika koomisen näköistä kun se istuu paalikasan päällä pää huojuen. Belgianjäteistä ei aiempaa kokemusta ole, mutta ainakin meidän Jättis on hirmu kiva pupu. Käsittelystä se ei tykkää yhtään, mutta muuten on aina kerjäämässä silityksiä ja huomiota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)